Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Γερμανία: Ένας νεκρός και προβλήματα στα μέσα μεταφοράς προκάλεσε ο τυφώνας «Νάντια»

 Ένας νεκρός, καταστροφές και εκτεταμένες διακοπές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τυφώνα «Νάντια» που πλήττει από χθες το βράδυ τη βορειοανατολική Γερμανία. Πριν από λίγο η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία έδωσε «λήξη συναγερμού» για τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ σε ισχύ βρίσκεται η προειδοποίηση για πλημμύρες στις ακτές της Βαλτικής. Σφοδροί άνεμοι πνέουν από τη νύχτα και στο Βερολίνο.

Τη νύχτα ένας 58χρονος πεζός στο Μπέελιτς του Βρανδεμβούργου, τραυματίστηκε θανάσιμα από προεκλογική πινακίδα, η οποία είχε στηθεί ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της επόμενης Κυριακής, λόγω του αέρα αποκολλήθηκε και τον χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο κεφάλι. Μετά το δυστύχημα, ο υποψήφιος των Πειρατών, Μάικο Ραχίμοφ, ανακοίνωσε τον τερματισμό της προεκλογικής του εκστρατείας, παρότι στην προεκλογική αφίσα εικονιζόταν ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρκο Κέλερ.

Από την κακοκαιρία, με καταιγίδες και άνεμο με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα, έχουν πληγεί κυρίως το Αμβούργο, η Βρέμη, το Σλέσβιγκ-Χολστάιν, η Κάτω Σαξονία και το Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία. Σε αυτές τις περιοχές η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο χιλιάδες κλήσεις, κυρίως για ξεριζωμένα δέντρα, αποκολλημένες στέγες και πλημμυρισμένα υπόγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου