Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ηλικιωμένος κρέμασε την γάτα του από δέντρο


Την κτηνωδία του σε όλο της το μεγαλείο έδειξε ένας ηλικιωμένος σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, ο οποίος δεν δίστασε να θανατώσει με πρωτοφανή αγριότητα την ίδια του τη γάτα, κρεμώντας την από ένα κλαδί δέντρο στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας του.

Το φρικτό περιστατικό της θανάτωσης του άτυχου ζώου συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής και οι γείτονες έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν την γάτα να κρέμεται άψυχη από τον αυτοσχέδιο βρόγχο που είχε φτιάξει ο αδίστακτος ιδιοκτήτης της με σχοινί. Φυσικά, ειδοποίησαν αμέσως αστυνομικούς του τμήματος Βόρειας Κέρκυρας.

Ο απάνθρωπος 78χρονος συνελήφθη, βεβαιώθηκε σε βάρος του το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία για θανάτωση ζώου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με την ίδια κατηγορία. Το κουφάρι της γάτας παρελήφθη από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

Άφησε τα άλογά του χωρίς τροφή και νερό

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου οδηγήθηκε ένας 54χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού σε χωριό του νησιού, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αφήσει τα δύο άλογά του χωρίς νερό και φαγητό, αλλά και χωρίς τη δυνατότητα να βοσκήσουν καθώς ήταν δεμένα και δεν προστατεύονταν από την κακοκαιρία! Στον απάνθρωπο 54χρονο ασκήθηκε δίωξη για κακοποίηση ζώων και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου