Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μαρίν Λεπέν: Η ανιψιά της, στηρίζει τον πολιτικό της αντίπαλο, Ερίκ Ζεμούρ


Η Μαριόν Μαρεσάλν, δίχως να λογαριάζει ότι η θεία της την μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της παιδί και την βοήθησε να μάθει τα κόλπα της πολιτικής, εμφανίζεται πιο σνομπ από την Μαρίν Λεπέν «Υπάρχουν προδοσίες που πληγώνουν περισσότερο από άλλες». Με τα λόγια αυτά, η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, σχολίασε στους οικείους της τη δήλωση της άλλοτε αγαπημένης της ανιψιάς, Μαριόν Μαρεσάλ, ότι προτίθεται να στηρίξει τον μεγάλο πολιτικό της αντίπαλο, Ερίκ Ζεμούρ, στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.



Η σχέση των δύο ξανθών κυριών που φέρουν το βαρύ πολιτικό όνομα Λεπέν ακροβατεί. Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν- το άλλοτε πουλέν της γαλλικής Ακροδεξιάς- δεν στηρίζει πλέον το «αίμα της», τη θεία της Μαρίν, στον προεκλογικό αγώνα για την γαλλική προεδρία.




Δίχως να λογαριάζει ότι η θεία της την μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της παιδί και την βοήθησε να μάθει τα κόλπα της πολιτικής, εμφανίζεται πιο σνομπ από την Μαρίν Λεπέν.

Φιγουράρει σε πολιτικές αφίσες από δύο ετών




Θέλοντας να γράψει την δική της ιστορία στο ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας και αγνοώντας επιδεικτικά την ηγέτιδά του, το γλυκύτατο κοριτσάκι, που σε ηλικία μόλις δύο ετών (1992), πόζαρε στην αγκαλιά του παππού της σε προεκλογική αφίσα με το σύνθημα: «Η Ασφάλεια είναι η πρώτη ελευθερία» , άνοιξε τα φτερά του όταν σε ηλικία 22 ετών εξελέγη βουλευτής κατακτώντας τον τίτλο της πιο νέας σε ηλικία εθνικής αντιπροσώπου από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.



Προσχώρησε στο κόμμα της θείας της όμως όταν γνώρισε για πρώτη φορά τη μητρότητα, αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά της. Για την γαλλική εφημερίδα «L' Express», τα αίτια της αντιπαλότητας θείας και ανιψιάς θα πρέπει να αναζητηθούν στην πολιτική στρατηγική που ακολουθούν.

Από τη μία πλευρά, η πρόεδρος του «Εθνικού Συναγερμού» παίζει με την ανιψιά της το ρόλο του «καλού και του κακού μπάτσου», για να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους ενόψει των εκλογών», υποστηρίζει ο Ζιλ Ιβαλντί, ειδικός σε θέματα Ακροδεξιάς και προσθέτει: «Από την άλλη, η γοητευτική Μαριόν ασπάζεται τις υπερσυντηρητικές απόψεις του λατρεμένου της παππού και πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν. Είναι κατηγορηματική στο θέμα της έκτρωσης. Όχι μόνο λέει «non» στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση αλλά ζητά να καταργηθεί κάθε επιδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία στις εκτρώσεις, κατηγορεί την Εκκλησία ότι εγκατέλειψε αυτή τη μάχη και επιτίθεται στις φεμινίστριες.

Το τρίτο χτύπημα στην Μαρίν Λεπέν

Για την σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, το γεγονός ότι το ... αίμα της αποφάσισε να της γυρίσει την πλάτη ήταν το τρίτο χτύπημα.



Δύο ευρωβουλευτές της παράταξής της έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό του εθνικιστή και πρώην δημοσιογράφου, Ερίκ Ζεμούρ: πρόκειται για τους Γκιλμπέρ Κολάρ και Ζερόμ Ριβιέρ.
Ωστόσο, τα όσα δήλωσε η Μαριόν στην εφημερίδα «Parisien», ράγισαν την καρδιά της Λεπέν.

Το γεγονός ότι η Μαριόν δεν σχεδιάζει να στηρίξει τη θεία της, έπεσε σαν βόμβα στους πολιτικούς κύκλους της Γαλλίας με τους πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι με τη στάση της, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα των εκλογών του Απριλίου.

Η σχέση μεταξύ της Μαρίν Λεπέν και της ανιψιάς της Μαριόν ήταν ιδιαίτερα στενή. «Ήταν ο μπαμπάς της», όπως αναφέρει το περιβάλλον τους. Η πρώην βουλευτής της Βοκλούζ δήλωσε επίσης στη γαλλική εφημερίδα ότι δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει υποψήφιο στις εκλογές του Απριλίου.

Ανάμεσα στις δύο γυναίκες, οι γέφυρες μοιάζουν πλέον να έχουν κοπεί. Δεν έχουν βρεθεί από κοντά από το καλοκαίρι του 2021, όπως λένε πηγές στο περιοδικό «Paris Match». Η Mαριόν Μαρεσάλ, η οποία κυοφορεί το δεύτερο παιδί της, παντρεύτηκε τον Ιταλό ευρωβουλευτή Βιντσέντζο Σόφο, έναν από τους σημαντικούς θεωρητικούς της Λέγκας, στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Η Μαρίν και η Μαριόν δεν είναι απλά θεία και ανιψιά. Η Μαρίν τη μεγάλωσε από τότε που ήταν μικρή. Φυσικά και μας πληγώνει το θέμα. Η Μαριόν έχει μια πλευρά οπορτουνιστική» δηλώνουν κύκλοι της Μαρίν Λεπέν, η οποία γνώρισε πολλές οικογενειακές προδοσίες στην καριέρα της.

«Βίαιη και ακραία» από τη Μαρεσάλ

Η Μαρίν Λεπέν, σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό κανάλι «CNews» κατηγόρησε την ανιψιά της ότι έλαβε μία «βίαιη και ακραία» απόφαση. «Με τη Μαριόν έχουμε μία ιδιαίτερη ιστορία, γιατί τη μεγάλωσα με την αδελφή μου τα πρώτα χρόνια της ζωής της, επομένως (αυτό που είπε) είναι κάτι βίαιο, ακραίο, δύσκολο για μένα», δήλωσε η κόρη του ιδρυτή της γαλλικής ακροδεξιάςε, Ζαν Μαρί Λεπέν.

«Τι μπορεί να προσφέρει η Μαριόν Μαρεσάλ στον Ερίκ Ζεμούρ;Μία μονάδα, δύο μονάδες; Αυτό δεν θα είναι αρκετό για να φθάσει ο Ζεμούρ το 18% που έχει η Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις», αναφέρουν στελέχη από το περιβάλλον της Μαρίν σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν τη σημασία των δηλώσεων της Μαριόν στην εφημερίδα «Le Parisien».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου