Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Τρομακτικές εικόνες από γέφυρα που κατέρρευσε στην Πενσυλβάνια, τουλάχιστον δέκα τραυματίες


Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μπάιντεν στο Πίτσμπουργκ το ατύχημα - Η κατάρρευση προκάλεσε διαρροή φυσικού αερίου, με συνέπεια να εκκενωθούν σπίτια στη γύρω περιοχή - Τουλάχιστον πέντε οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα που κατέρρευσε Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από την κατάρρευση γέφυρας στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι κανένας από τους τραυματίες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του.
Δεν έχει γίνει ακόμα σαφής η αιτία που προκάλεσε την κατάρρευση, γύρω στις 7 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), ενώ μερικές ώρες νωρίτερα πριν ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί την περιοχή και να συζητήσει για τις υποδομές.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Πίτσμπουργκ, είπε ότι η κατάρρευση της γέφυρας προκάλεσε επίσης μια «μαζική» διαρροή αερίου που τέθηκε υπό έλεγχο. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι υπήρχε έντονη μυρωδιά φυσικού αερίου στην περιοχή και ότι είχαν προχωρήσει σε προληπτική, εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της κατάρρευσης.
Ακόμη πρόσθεσε ότι τη στιγμή της κατάρρευσης, τρία ή τέσσερα αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο βρίσκονταν στη γέφυρα, τα συντρίμμια της οποίας έπεσαν σε δασώδη περιοχή ενός τοπικού πάρκου.



Ο εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής του Πίτσμπουργκ, είπε ότι το λεωφορείο, που βρισκόταν εκείνες τις στιγμές πάνω στη γέφυρα, είχε φτάσει σχεδόν στη μία πλευρά της, όταν άρχισε να καταρρέει.




Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο κ. Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάρρευση της γέφυρας. «Ο πρόεδρος θα προχωρήσει στο ταξίδι που έχει προγραμματίσει για σήμερα και θα παραμείνει σε επαφή με τους αξιωματούχους σχετικά με την πρόσθετη βοήθεια που μπορούμε να παρέχουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου