Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Λιούις Χάμιλτον: Ο αστέρας της Formula 1 είναι γρήγορος και εκτός πίστας

Ο Βρετανός οδηγός της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, έχει κερδίσει 7 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γερμανού Μίκαελ Σουμάχερ Ο Βρετανός οδηγός της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει κερδίσει 7 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γερμανού Μίκαελ Σουμάχερ, αποφάσισε να επενδύσει σε μια νέα – και πολλά υποσχόμενη – start up.

Ποντάρει στη Zapp, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ταχεία παράδοση προϊόντων παντοπωλείου. Mε ανακοίνωσή της, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε επιπλέον χρήματα σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Β με επικεφαλής τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Lightspeed Venture Partners, 468 Capital και BroadLight Capital.

Οι εταιρείες επενδύσεων Atomico, Burda και Vorwerk Ventures συμμετείχαν επίσης, στη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας και το συνολικό ποσό το οποίο διέθεσε για την ανάπτυξη της Zapp, ο διάσημος οδηγός της F1.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, η Zapp η οποία ιδρύθηκε το 2020, επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν σνακ, ποτά και είδη πρώτης ανάγκης από τα λεγόμενα «dark stores», μικρές αποθήκες που έχουν δημιουργηθεί με στόχο την προετοιμασία παραγγελιών ηλεκτρονικής παράδοσης. Η εφαρμογή υπόσχεται χρόνους παράδοσης μόλις 20 λεπτών.

Πρόκειται για μία από τις πολλές πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες λιανικής στην Ευρώπη οι οποίες ποντάρουν στην ταχεία παράδοση. Η συγκεκριμένη εταιρεία αυτή τη στιγμή, δραστηριοποιείται σε επτά πόλεις, μεταξύ αυτών το Λονδίνο, το Άμστερνταμ αλλά και το Παρίσι. «Με αυτό το νέο κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στην επίτευξη κερδοφορίας στις υπάρχουσες αγορές μας καθώς και να γνωρίσουμε τη Zapp σε νέους πελάτες παγκοσμίως», δήλωσε ο συνιδρυτής της Zapp, Τζο Φάλτερ.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης, ότι σχεδιάζει να δαπανήσει το νέο κεφάλαιο για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και της αλυσίδας εφοδιασμού. Η JPMorgan ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος της Zapp για τη συμφωνία, ανέφερε η εταιρεία.

Οι εταιρείες γρήγορης και εύκολης παράδοσης έχουν αναπτυχθεί ραγδαία από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και εξής. Η Getir για παράδειγμα, αποτιμήθηκε πρόσφατα από τους επενδυτές στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Gorillas κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Delivery Hero.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου