Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σοκαριστική επίθεση σε δύο Εβραίους στο Λονδίνο την ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την ως «έγκλημα μίσους» - Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον Ενα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα που δείχνει δύο Εβραίους να δέχονται αναίτια επίθεση έξω από το κατάστημά τους στη Βρετανία.



Το βίντεο από το βόρειο Λονδίνο δείχνει να τους πλησιάζει ένας περαστικός, ο οποίος εξαπολύει μια απίστευτη επίθεση εις βάρος τους. Εριξε τον έναν στο έδαφος, ενώ από τα χτυπήματά του έκανε αμφότερους να χάσουν τα κιπά τους. Ένας 18χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και παραμένει υπό κράτηση.




Η επίθεση, η οποία εξετάζεται ως έγκλημα μίσους από την αστυνομία, έλαβε χώρα στο Stamford Hill -μια εβραϊκή κοινότητα που πέρυσι είδε μια «ανησυχητική αύξηση» της αντισημιτικής βίας μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Η αστυνομία δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την επίθεση και επειδή συνέπεσε με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ενός επίσημου εορτασμού των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν συστηματικά υπό το αντισημιτικό καθεστώς των Ναζί.




Η αστυνομία περιέγραψε το υλικό από κάμερες ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα «αυτή τη σημαντική ημέρα», ως μια «τρομερή υπενθύμιση ότι τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να υπάρχουν».



Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε επίσης την επίθεση ως «φρικτή», προσθέτοντας: «Ευχαριστώ την αστυνομία για την γρήγορη σύλληψη. Αυτή η επίθεση είναι μια τρομερή υπενθύμιση, την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ότι τέτοιες προκαταλήψεις δεν ανήκουν στην ιστορία, αλλά παραμένουν ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία. Πρέπει να εξαλείψουμε τον αντισημιτισμό».
Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ έκανε μια δήλωση στο ίδιο μήκος κύματος, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «απολύτως απεχθή».



«Αυτό, την παραμονή της Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, είναι μια αηδιαστική υπενθύμιση του γιατί δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στον αντισημιτισμό να ριζώσει», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή της στο Twitter. «Δεν θα ανεχτούμε την κακοποίηση απέναντι στην εβραϊκή μας κοινότητα. Ευχαριστούμε τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν γρήγορα και προχώρησαν σε σύλληψη», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της τοπικής ομάδας φύλαξης «Shomrim Stamford Hill» λένε ότι το περιστατικό ήταν «χωρίς αμφιβολία» μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Λένε ότι οι δύο άνδρες δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο «με μεγάλη δύναμη», με τον έναν από τους άνδρες να υφίσταται μώλωπες και κάταγμα στο χέρι, ενώ ο δεύτερος άνδρας είχε επίσης σοβαρούς μώλωπες και τραυματίστηκε στο μάτι.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Simon Crick δήλωσε: «Αυτή την πιο σημαντική ημέρα, αυτό είναι μια απαίσια υπενθύμιση ότι τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να υπάρχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου