Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

[Euro2day]: ΕΕΔΕ: Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση δεξιοτήτων 5.600 άνεργων


[Euro2day]: ΕΕΔΕ: Συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση δεξιοτήτων 5.600 άνεργωνΤο εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται σε 5,33 και το επίδομα πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων αντιστοιχεί σε 3,20 ανά ώρα, τονίζει η ΕΕΔΕ. Τι περιλαμβάνουν τα δυο «προγράμματα».


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το
οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) εντάσσονται δύο νέες πράξεις στις οποίες συνδικαιούχος ορίστηκε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) από κοινού με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ):




1: “Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής”.
2: Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics”.
Η 1η Πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε 13 περιφέρειες της χώρας, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – 

Πηγή: EURO2DAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου