Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκίνησαν οι ελλείψεις στην αγορά από τα μπλόκα των αγροτών

Σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς προκαλούν οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις στα μπλόκα των αγροτών, καθώς ενισχύονται οι αποκλεισμοί δρόμων, τελωνείων και άλλων δημόσιων κτιρίων.
Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα τελωνεία της Β. Ελλάδας που παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές, ενώ άρχισαν να φαίνονται και οι πρώτες επιπτώσεις στην τροφοδοσία. Πολλοί αγρότες που τροφοδοτούν την Αττική με νωπά οπωροκηπευτικά έχουν σταματήσει την προμήθεια των αγορών με αποτέλεσμα σύντομα να υπάρξουν ελλείψεις.




Συγκεκριμένα οι αγρότες από Θήβα, Μέγαρα, Εύβοια και Μαραθώνα σταμάτησαν να προμηθεύουν την αγορά με αποτέλεσμα οι ελλείψεις να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους. Σε συνδυασμό με την απεργία των ναυτεργατών, που αποκλείουν τους παραγωγούς από την Κρήτη, η Κεντρική Αγορά Αθηνών ενημερώνει πως θα αδειάσουν οι πάγκοι. Ίδια εικόνα επικρατεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, με τις ελλείψεις να περιορίζονται επί του παρόντος σε οπωροκηπευτικά.

Την ίδια ώρα, αν και στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών, προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί μεγάλα προβλήματα καθώς στις εισαγωγές και εξαγωγές παρατηρούνται μικρές χρονικές καθυστερήσεις.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου