Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη Δ. Μάρκου για την ασυδοσία με τις ξαπλώστρες στην Αρτέμιδα!

Συνέντευξη Δ. Μάρκου για την ασυδοσία με τις ξαπλώστρες στην Αρτέμιδα!
Στη συλλογική προσπάθεια εναποθέτει τις ελπίδες του ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου για να
αντιμετωπίσει το όργιο των παρανομιών στην παραλία της Αρτέμιδας με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών από μερίδα επιχειρηματιών.




Ο κ. Μάρκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο notioanatolika.gr εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη σε τέτοια θέματα ενώ εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι φέτος το… παιχνίδι χάθηκε.

Πάντως ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας εναποθέτει τις ελπίδες του και στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο notioanatolika.gr ο Δημήτρης Μάρκου:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε δήμαρχε πώς κρίνετε την απόρριψη του αιτήματός σας από την εισαγγελική αρχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το αίτημα αυτό ήταν η τελευταία προσπάθεια που μπορούσα να άνω. Ο εισαγγελέας κατανόησε το πρόβλημα αλλά μου είπε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να κάνει δεκτό το αίτημά μου. Παρόλα αυτά παραδέχτηκε ότι πρέπει να απομακρυνθούν με κάθε τρόπο. Οι διαδικασίες για την απόδοση δικαιοσύνης είναι τόσο δυσκίνητες που ευνοούν τις παραβατικές συμπεριφορές.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η απόρριψη πάντως του αιτήματος σας δεν δίνει... θάρρος στους επιχειρηματίες που «ασυδοτούν»;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνώ απόλυτα ότι τους δίνει θάρρος. Γενικά νιώθω απογοητευμένος γιατί βλέπω να εξελίσσεται αυτό το σκηνικό και μπαίνω σε σκέψεις να παρανομήσω εγώ αυτή τη φορά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ορισμένοι συμπολίτες σας υποστηρίζουν ότι το αίτημα που καταθέσατε ήταν δώρο άδωρο αφού δεν υπήρχε σχετική απόφαση δικαστηρίου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ίδιος ο εισαγγελέας, χωρίς να με προτρέψει για κάτι, μου είπε ότι αν κάποιος μπει στο σπίτι μας δεν περιμένουμε δικαστική απόφαση για να τον πετάξουμε έξω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλώσατε απογοητευμένος, μόλις προηγουμένως όπως και ότι μπαίνετε σε σκέψεις να παρανομήσετε κι εσείς. Δεν είναι βαριές τέτοιες εκφράσεις από τον κορυφαίο αυτοδιοικητικό παράγοντα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε τέτοιες ενέργειες όταν υπάρχει κενό νόμο ή οποιαδήποτε «νόμιμη» διαδικασία απαιτεί μήνες να μας δικαιώσει. Επιβάλλεται όμως να λαμβάνουμε πάντα υπόψη το δημόσιο, δημοτικό συμφέρον και τη βούληση των πολιτών.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι αφενός το σταμάτημα των παρανομιών, αφετέρου ο τερματισμός της ζημίας που υφίσταται ο δήμος και κατ’ επέκταση οι δημότες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η καλοκαιρινή περίοδος έχει μάλλον τελειώσει και οποιοδήποτε σταμάτημα των παρανομιών δεν θα αποκαταστήσει την κακή εικόνα της παραλίας που ομάδα επαγγελματιών δημιούργησε. Φέτος έγιναν καθαρές εξηγήσεις για τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Αυτό όμως απ’ ότι φάνηκε δεν το έλαβαν υπόψη. Γι’ αυτό τον λόγο προσανατολιζόμαστε να μην κάνουμε παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού το επόμενο καλοκαίρι αλλά να παραμείνει για αποκλειστική χρήση στους λουόμενους, χωρίς εκμετάλλευση από ιδιώτες. Η υποτιθέμενη μίσθωση αφενός είναι εξαιρετικά ζημιογόνος για το δήμο (κόστος ναυαγοσωστών, καθαριότητα), αφετέρου περιορίζει την ελεύθερη χρήση της παραλίας από τους δημότες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια δυναμική ενέργεια από μέρους της δημοτικής αρχής για το υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το απόγευμα στις 16:00 θα γίνει έκτακτη σύσκεψη με φορείς της πόλης στο Δημαρχείο για να ληφθεί η τελική απόφαση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από τη σύσκεψη αυτή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφήνω ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Όλα είναι πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου