Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο Ολάντ παρασημοφόρησε τον Αλεξ Σκαρλάτο για το μακελειό στο Thalys


Το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στον Ελληνοαμερικανό ήρωα του TGV - Το πρωί της Δευτέρας, ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχτηκε
στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον 22χρονο Ελληνοαμερικανό Αλεξ Σκαρλάτο, μαζί με άλλους τρεις συνεπιβάτες του.

Το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε ο Φρανσουά Ολάντ σήμερα στους τέσσερις ηρωικούς επιβάτες που απέτρεψαν το μακελειό στο τρένο της Thalys την περασμένη εβδομάδα.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχτηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον 22χρονο Ελληνοαμερικανό Αλεξ Σκαρλάτο, μαζί με άλλους τρεις συνεπιβάτες του, τους Αμερικανούς Σπένσερ Στόουν και Άντονι Σάντλερ και τον Βρετανό Κρις Νόρμαν προκειμένου να τους απονείμει αυτήν την ύψιστη τιμή και να τους ευχαριστήσει προσωπικά για τον ηρωισμό τους.



Οι τέσσερις άνδρες κατάφεραν να αφοπλίσουν την περασμένη Παρασκευή έναν 26χρονο Μαροκινό, ο οποίος άνοιξε πυρ σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι και στο οποίο επέβαιναν 554 άτομα.

Ο 22χρονος Άλεξ Σκαρλάτος από το Όρεγκον υπηρετεί στην Αμερικανική Εθνοφρουρά και όπως δήλωσε, μαζί με τον φίλο του Σπένσερ, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να ακινητοποιήσουν τον βαριά οπλισμένο άνδρα.



«Αποτρέψατε ένα πραγματικό μακελειό. Ο ηρωισμός σας πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους. Υπάρχει το πρόσωπο του κακού που ονομάζεται τρομοκρατία, και υπάρχει και το καλό που είναι η ανθρωπότητα. Αυτό ενσαρκώνετε»,τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.



Οι Γαλλικές αρχές ανακρίνουν τον 26χρονο Αγιούμπ Ελ Χαζανί, τον δράστη της επίθεσης, που πιστεύουν πως είχε δεσμούς με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία και υποστηρίζει ότι το μόνο που ήθελε ήταν να ληστέψει ορισμένους επιβάτες προκειμένου να αγοράσει κάτι να φάει γιατί πεινούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου