Ποιος δεν αγαπά ένα ζουμερό, νόστιμο ροδάκινο;
Τα ροδάκινα καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Κίνα, όπου θεωρούνται ακόμα και σήμερα σύμβολα της αθανασίας και της φιλίας.
Ένα απολαυστικό, δροσερό φρούτο για το καλοκαίρι, που διαθέτει μία ξεχωριστή γεύση. Υπάρχουν αρκετά είδη ροδάκινου που έχουν όμως διαφορές στο σχήμα, στο χρώμα ακόμα και στη γεύση όπως είναι τα νεκταρίνια, τα λευκόσαρκα ροδάκινα και οι γιαρμάδες.
Ιδανικά για το καλοκαίρι, τα ροδάκινα προσφέρουν αρκετά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ας δούμε πιο αναλυτικά:
1. Τα ροδάκινα είναι το ιδανικό φαγητό για την απώλεια βάρους. Ένα ροδάκινο σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις και ταυτόχρονα σας κρατά μακριά από την υπερκατανάλωση τροφής. Μπόνους: ένα ροδάκινο περιέχει περίπου 35-50 θερμίδες!




2. Τα ροδάκινα καταπολεμούν την παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε φαινόλες, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά.
3. Κρατάνε το δέρμα σας υγιές. Η βιταμίνη Α και C που υπάρχει σε αφθονία στα ροδάκινα, αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό. Γι’ αυτό συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά. Αυτές οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση του ιστού του δέρματος.
4. Μείωση της τριχόπτωσης με θετική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής.
5.Τα ροδάκινα βοηθούν στη μείωση του άγχους. Γι’ αυτό και στην Ουγγαρία αναφέρονται ως «Φρούτα της ηρεμίας».
6. Βοηθάνε στην πρόληψη του καρκίνου καθώς διαθέτουν σελήνιο – ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην προστασία των κυττάρων από βλάβες.