Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Οι Κινέζοι ρίχνουν στις αγορές τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων

Οι Κινέζοι ρίχνουν στις αγορές τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων
Μετά την σημερινή κάθετη πτώση στα χρηματιστήρια
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο (υπουργικό συμβούλιο της Κίνας) ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα επιτρέψει σε ταμεία συντάξεων να επενδύσουν μέχρι και 30% των συνολικών της κεφαλαίων σε μετοχές
Στην απόφαση να επιτρέψει, για πρώτη φορά στην ιστορία, στα συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας να επενδύουν μέρος των αποθεματικών τους - σε πρώτη φάση έως και το 30% αυτών - σε μετοχές στην κινεζική αγορά κατέληξε το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο σε μια νέα προσπάθεια να ενισχύσει τις μετοχικές αγορές και να ανασχέσει την περαιτέρω κατακρήμνιση των τιμών των μετοχών.





Μέχρι σήμερα τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία της Κίνας μπορούσαν να επενδύουν τα αποθεματικά τους μόνον σε κρατικά ομόλογα και σε ομόλογα εκδόσεων των τραπεζών. Εφεξής θα μπορούν να επενδύσουν έως και το 30% των κατά περίπτωση διαθεσίμων τους, δηλαδή σε σημερινές τιμές μπορούν - και αναμένεται να "ρίξουν" άμεσα στις αγορές περί τα 97 δισ δολάρια από τα 322 δισ των συνολικών αποθεματικών τους.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι μετοχές αγορές επέδειξαν ρεκόρ πτώσεων από το 2007, εν μέσω της αποτυχίας της κυβέρνησης προς περιορισμό των ανησυχιών των επενδυτών για επιβράδυνση της οικονομίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο δείκτης Shanghai Composite έπεσε, στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας κατά 8,5% στις 3.209,91 μονάδες, αποσβένοντας οποιαδήποτε κέρδη επέδειξε κατά τη διάρκεια του έτους. Ο Hang Seng China Enterprises Index στο Hong Kong μειώθηκε κατά 5,8% στο χαμηλότερό του επίπεδο από τον Μάρτιο του 2014. Οι ΣΜΕ του δείκτη CSI 300 είχαν limit down 10%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου