Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

10+1 τέλεια μέρη για έξοδο στην παραλιακή

10+1 τέλεια μέρη για έξοδο στην παραλιακή
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα σε καλεί κι αυτό το καλοκαίρι να περάσεις καλά στα πιο must και δροσερά στέκια της πόλης, που σερβίρουν καφέ, νόστιμα πιάτα και cocktails με θέα
θάλασσα. Από τη Μαρίνα Φλοίσβου ως τη Βάρκιζα, οι προτάσεις είναι πολλές και επειδή έχουμε ήδη βρει 7 hot spots για το καλοκαίρι στην παραλιακή είπαμε να βρούμε άλλα 11 για να έχεις να διαλέγεις εσύ που (ξ)έμεινες -ή επέστρεψες από διακοπές- στην Αθήνα.
Due-Cavalieri
Due Cavalieri
Θα πας από το πρωί για freddo με θέα τη θάλασσα και τα αγκυροβολημένα σκάφη, ενώ τα κυριακάτικα καλοκαιρινά πρωινά θα πας και για πρωινό που σερβίρεται ως τις 12 το μεσημέρι.




Θα γίνει η απαραίτητη στάση μετά την απογευματινή βόλτα στην περατζάδα της Μαρίνας Φλοίσβου ή το after office στέκι σου αν μένεις στα νότια για ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα παρέα με ένα ελαφρύ σνακ. Όσο η νύχτα προχωράει, το Due Cavalieri γίνεται ιδανικός προορισμός και για cocktails με την μπάρα του να σερβίρει μοναδικές μίξεις παρέα με καλή μουσική.
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9851247, www.duecavalieri.gr
pennarubia
Peñarrubia Lounge
Το πρώην Όστρια cafe έχει γίνει από το Μάιο ένα φοβερό lounge bar & restaurant. Το Peñarrubia αγαπά τα cocktails, τις γεύσεις από όλο τον κόσμο και την καλή μουσική. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά; Στον δροσερό χώρο του βρίσκεις λαχταριστά γλυκά για να συνδυάσεις με τον απογευματινό σου καφέ και όταν βραδιάσει σειρά έχουν τα μοναδικά δροσερά cocktails και το sushi. Μάλιστα τις Πέμπτες έχουν swing jazz και sushi βραδιές με live μουσική. Στα συν και ο χώρος με το γκαζόν και τις ονειρικές αιώρες που δίνουν ακόμη πιο καλοκαιρινή αίσθηση.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Καλαμάκι, τηλ. 210 9850118.
tok-tok-2
ΤΟΚ ΤΟΚ
Ακριβώς δίπλα βρίσκεις και το επίσης νέο ΤΟΚ ΤΟΚ, που έχει γίνει talk of the town στα νότια για τα υπέροχα cocktails του, που αγαπούν τα ελληνικά αποστάγματα, όπως το ούζο, το τσίπουρο, τη μαστίχα και την ψημένη Αμοργιανή ρακί. Βρίσκεις βέβαια και όλα τα κλασικά cocktails, όπως και τα αποστάγματα μόνα τους για να τα συνδυάσεις με ωραία μεζεδάκια. Επιπλέον, για να μη στερείσαι την αίσθηση των διακοπών ούτε στιγμή, πέρα από τη θέα στη θάλασσα ο χώρος έχει διαμορφωθεί ώστε να θυμίζει κυκλαδίτικο νησί.
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ. 6977 274133.
nalu3
Nālu
Ήξερες ότι nālu στα χαβανέζικα σημαίνει κύμα; Εντάξει τα μεγάλα κύματα που αγαπούν οι σέρφερς δεν θα τα δεις στο Καλαμάκι, η θέα στη θάλασσα όμως θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα όλες τις ώρες. Από το πρωί, απολαμβάνοντας τον καφέ σου στα τραπεζάκια ή στις μαξιλάρες στην παραλία -σημείωσε ότι στο Nālu σερβίρουν και brunch- ως το βράδυ, όταν θα δοκιμάζεις νόστιμα μεσογειακά πιάτα και cocktails ακούγοντας αγαπημένες μουσικές. Δε λείπουν βέβαια τα lives από γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές και βέβαια τα πάρτι.
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, τηλ. 210 9880990, www.nalu.gr
Notos-cafe
Notos Cafe
Σταθερή αξία χαλάρωσης στα νότια, ο Notos είναι μια αγαπημένη επιλογή ειδικά για τις οικογένειες, μιας και διαθέτει και παιδότοπο. Εδώ, λοιπόν, θα πιεις τον καφέ σου ήρεμα κάτω από τα δέντρα, ατενίζοντας τη θάλασσα, όσο τα παιδιά παίζουν δίπλα και αν περάσει η ώρα και αρχίσουν οι λιγούρες βρίσκεις από δροσερές φρουτοσαλάτες και σνακ, μέχρι ελαφριά πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί σου.
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 12, Βούλα, τηλ. 210 8993702, www.notos-cafe.gr
Vive-Mar
Vive Mar
Οι καλοκαιρινές επισκέψεις στο Vive Mar είναι θεσμός! Δεν υπάρχει παρέα που να μην περάσει μία φορά (και μετά περισσότερες) από το all day cafe bar για καφέ πρωί-απόγευμα και το βράδυ για ποτό ή από το εστιατόριο του Mare Nostro για φαγητό κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα. Η κουζίνα του μιλάει ιταλικά και σε χορταίνει, μεταξύ άλλων, με καρπάτσιο λαβράκι με ανθό καπνιστού αλατιού και ελαιόλαδο, ρολάκια μελιτζάνας με καπνιστή μοτσαρέλα, ραβιόλια με φιλέτο μόσχου και κατσικίσιο τυρί με σάλτσα ρόκας και κριθαρώτο γαρίδας.
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 18, Βούλα, τηλ. 210 8992453, www.vivemar.gr
Moorings-2
Moorings
Μετά την τελευταία ανακαίνιση που έκανε το χώρο ακόμα πιο ελκυστικό, το αγαπημένο στέκι στη Μαρίνα Βουλιαγμένης μπαίνει κι αυτό το καλοκαίρι ψηλά στη λίστα με τα hot spot της πόλης. Η πανοραμική θέα στη θάλασσα από το roof terrace δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις cocktails. Σημείωσε ότι το Moorings είναι καλή επιλογή και για καφέ και γλυκάκι. Όσο για την κουζίνα, ο σεφ Ανδρέας Σχοινάς και η ομάδα του δημιουργούν νόστιμα δημιουργικά πιάτα, όπως αχινοσαλάτα με φύκια wakame, σόγια, λάιμ και σουσάμι, καρπάτσιο σφυρίδας, ριζότο με φρέσκια καβουρόψιχα και μπιφτέκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και σάλτσα φέτας.
Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός, τηλ. 210 9670659, www.moorings.gr
en_plo
Εν Πλω
Από τα πιο γνωστά all day cafe-bar-restaurants της παραλιακής με τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα να κερδίζουν τις εντυπώσεις και συνεπώς σπάνια τα βρίσκεις διαθέσιμα. Δεν πειράζει όμως γιατί η απέραντη θέα στη θάλασσα είναι για όλους. Στο Εν Πλω λοιπόν, θα πας για καφεδάκι νωρίς και για χαλαρό ποτό το βράδυ. Αν πεινάσεις, η κουζίνα του εστιατορίου έχει πολλές και νόστιμες προτάσεις που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9671770, www.en-plo.gr
Rumors-3
Rumors
Οι φήμες λένε ότι δεν υπάρχει παρέα νοτίων που να μην έχει περάσει από τα τραπεζάκια του και η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Λίγο τα καλά cocktails, λίγο και οι βραδιές sushi, αν βάλεις δε δίπλα και το εξυπηρετικό σέρβις δε θες πολύ για να το καθιερώσεις αυτό το μαγαζί. Από το 2011 που άνοιξε έχει γίνει αγαπημένο μέρος για καφέ και ποτό και φυσικά κανείς δεν παραλείπει να παραγγείλει το χορταστικότατο club sandwich, αλλά και πίτσα και burgers.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8961200.
Blanco
Blanco – Αγνάντι
Το πρώην Αγνάντι, που πρόσθεσε στο όνομά του το Blanco, έχει γίνει ένα φοβερό full sunset bar, όπως είναι το πλήρες όνομα, στο οποίο πραγματικά χαίρεσαι να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα και όχι μόνο. Εκεί θα πας για πρωινό -πάρε σίγουρα την oμελέτα energy μόνο με ασπράδια, κολοκυθάκι και κοτόπουλο στον ατμό-, αλλά και για να δοκιμάσεις ιταλικά πιάτα, από πίτσα και ζυμαρικά μέχρι μοσχαρίσιο φιλέτο με άγρια μανιτάρια, σάλτσα μαρσάλα και πατάτες ογκρατέν. Αν απλά είσαι για ποτό, τα εντυπωσιακά cocktails δίνουν μοναδικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670913, www.blancoagnadi.gr
vouliagmeni-lake-2
Vouliagmeni Lake
Οι μουσικές βραδιές και οι λοιπές εκδηλώσεις στη λίμνη είναι μια εξαιρετική πρόταση για να περάσεις καλά τα καλοκαιρινά βράδια, ενώ αν σε μαγεύει το υποθαλάσσιο μυστήριο της μπορείς να κάνεις και τις βουτιές σου εκεί. Μάλιστα, τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa. Αν πάλι θέλεις να πας για φαγητό και ποτό μέσα σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο επίλεξε το εστιατόριο της λίμνης, όπου ο σεφ Μάνος Παπαευσταθίου ετοιμάζει μοναδικά μεσογειακά πιάτα.
Λίμνη Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962237, www.limnivouliagmenis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου