Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της άγριας βεντέτας στα Χανιά

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της άγριας βεντέτας στα Χανιά
Ο δράστης ψύχραιμος και με σταθερά βήματα μπαίνει στο κατάστημα, πλησιάζει το θύμα και τον πυροβολεί εν ψυχρώ, μπροστά στην παρέα του - Κατόπιν, αποχωρεί με την ίδια
ψυχραιμία - Όλο το ιστορικό της βεντέτας.
Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την στιγμή της άγριας βεντέτας στα Χανιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας μέσα σε κατάστημα της πόλης, όπου βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής το θύμα με την παρέα του.



Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει καθαρά τον δράστη να πλησιάζει με αργά και σταθερά βήματα το τραπέζι του θύματος, να βγάζει το πιστόλι και με απόλυτη ψυχραιμία να πυροβολεί εν ψυχρώ. Κατόπιν, ο άντρας φαίνεται να αποχωρεί από το μαγαζί, σαν να μην συνέβη τίποτα!





Το ιστορικό της βεντέτας
Το 2011, ο διαπληκτισμός των πρωταγωνιστών του αιματηρού επεισοδίου σε καφετέρια των Χανίων έγινε αιτία ο πατέρας του 24χρονου σημερινού θύματος να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον πατέρα του 25χρονου σημερινού δράστη στην περιοχή Τσικαλαριά και να τραυματίσει τον αδελφό του.

Τα ξημερώματα, ο 25χρονος κράτησε τη βεντέτα και προσπάθησε να πάρει εκδίκηση πυροβολώντας εν ψυχρώ το γιο του δολοφόνου του πατέρα του, την ώρα που καθόταν ανυποψίαστος μαζί με την παρέα του.

Από τις τέσσερις σφαίρες που του έριξε, η μια σφηνώθηκε στο κεφάλι του 24χρονου και αφαιρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μια δεύτερη σφαίρα θα αφαιρεθεί όταν το επιτρέψει η κατάστασή του από το λαιμό του, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του, ενώ έχει δεχθεί άλλες δυο σφαίρες που προκάλεσαν επιφανειακά τραύματα.

Ο παρ’ ολίγον δολοφόνος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση μετά τον τραυματισμό του 24χρονου, αλλά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ωστόσο, το αιματηρό επεισόδιο κινητοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις που παίρνουν τα μέτρα τους στις περιοχές όπου κατοικούν οι οικογένειες δράστη και θύματος, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η βεντέτα και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου