Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τι είναι το paraben που χρησιμοποιεί η AVON

Το Paraben είναι ένα συστατικό που λειτουργεί ως συντηρητικό.
Είναι μόρια που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία για την διατήρηση και την ασφαλή χρήση του προϊόντος από
τον καταναλωτή και διακρίνονται για την αντιμικροβιακή - αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή τους δράση.

Τα είδη των parabens είναι :
  • methyl- paraben MP \ φυσικές πηγές (μούρα,κακάο κ.α.)
  • ethylo-paraben EP /
  • propil-paraben PP \ χημικό
  • butyl-paraben BP /
Το 1980, μετά από επιστημονικές και τοξικολογικές μελέτες τις SCC (ΕΠΙΣ/ΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ) οι παραβένες PP και BP κρίνονται ακατάλληλες λόγω του οιστρογονικού τους χαρακτήρα προκαλώντας ορμονικές διαταραχές. Δηλαδή οι ουσίες αυτές επηρεάζουν το ενδοκρινολογικό και το αναπαραγωγικό σύστημα των ζωντανών οργανισμών.
Οι κανόνες επαναπροσδιορίζονται το 1990 καθορίζοντας το ασφαλές ποσοστό περιεκτικότητας για την ασφαλή χρήση των MP και EP Parabens πλέον στα προϊόντα (από φυσικές πηγές). 
Έτσι, στα φαρμακευτικά προϊόντα η περιεκτικότητα τους δεν ξεπερνά το 1% , ενώ στα καλλυντικά (σύμφωνα πάντα με την ευρωπαϊκή οδηγία 76/768/EEC) επιτρέπεται μέγιστη συνολική συγκέντρωση 0,8%, την οποία ο οργανισμός έχει την δυνατότητα, αν και εφόσον απορροφηθεί, να την αποβάλλει μέσω της διούρησης.

Από το 2002 η Αvon παράγει προϊόντα χωρίς PP και BP και ακολουθεί πιστά τους κανόνες της ΕΕ στα ποσοστά περιεκτικότητας των ΜP και EP σε όσα προϊόντα χρησιμοποιεί Parabens.
Απαλλαγμένα από parabens είναι τα κραγιόν, τα αποσμητικά και deodorants, τα παιδικά και τα προϊόντα επιδερμίδας όπως nutra efffects. 

Τα Parabens που ''κατηγορούνται'' μέχρι σήμερα αδίκως ενώ ανήκουν στα MP-EP είναι:
  • Benzophenone φωτοπροστατευτικό, ευρέου φάσματος αντηλιακό φίλτρο σε κάλυψη UVB -UVA, 2008 η ΕΕ δεν συνιστά κίνδυνο (εκτός αν υπάρχει αλλεργία) και επιτρέπει περιεκτικότητα έως και 10%.
  •  Methoxydibenzoylmethane, αντηλιακό φίλτρο που είναι αρνητικό σε αντιδράσεις στα κύτταρα του δέρματος και είναι αποδεδειγμένο και in vitro και in vivo.
  • Stearic Acid μαζί με το παλμιτικό οξύ είναι από τα πιο κορυφαία λιπαρά οξέα, λειτουργεί ως γαλακτοματοποιητής (κρεμώδη υφή), το βρίσκουμε σε καρύδα, κακάο κα.
  • Dimethicone συστατικό που εμποδίζει την απώλεια νερού σχηματίζοντας φράγμα ενυδάτωσης.
Τέλος, η ΑVON ακολουθεί και θα ακολουθεί με ακρίβεια τους κανόνες της ασφαλούς χρήσης στα προϊόντα της για την προστασία του καταναλωτή (με λίγα λόγια η anew περιέχει parabens φυσικών πηγών καθαρά ως αντηλιακή προστασία -φίλτρα, ακίνδυνα και επιτρεπόμενα από την ΕΕ )

Θεοτικού Δήμητρα,
αισθητικός Αvon- avonbeautywoman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου