Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ανακαλούν την άδεια για το χρυσό στις Σκουριές

Ανακαλούν την άδεια για το χρυσό στις Σκουριές
Μετά την διαφαινόμενη εμπλοκή στα αεροδρόμια ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών
στις Σκουριές επικαλούμενος παραβίαση των τεχνικών μελετών - Τσίπρας: «Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος»Την προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.




Ο κ. Σκουρλέτης σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση των εγκρίσεων των μελετών αυτών.

Όπως σημείωσε, αυτό μεταφράζεται σε «προσωρινό σταμάτημα» των εργασιών της εταιρείας. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προσθέσει πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σέβονται τους όρους στους οποίους έχουν δεσμευθεί έτσι ώστε να μην θίγουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Σκουρλέτη για την προσπάθειά του και σχολιάζοντας την απόφαση για τις Σκουριές είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σκουρλέτη ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές καθώς και για «την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος», ενώ οι δύο άντρες συζήτησαν και για τον ρωσικό αγωγό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου