Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Πρώτη δημοσίευση: 18/8/2015
Μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα, τα Δελτία Τύπου,  την  πραγματοποίηση της σύσκεψης για το θέμα της παραλίας,  την συνέντευξη στο Art Chanel του Δημάρχου και της πραγματικότητας που βιώνουμε,  ομολογώ πως έχω σοκαριστεί από τις ενέργειες, την δήθεν  ανικανότητα και πονηριά  στο χειρισμό καταστάσεων που έχει δείξει ως τώρα η δημοτική Αρχή.
Από την επίσκεψη μου  και μακροσκελή  συζήτηση με τον ίδιο εισαγγελέα -που
απέρριψε το παράνομο αίτημα  του Δημάρχου για αυτοδικία- η οποία έγινε το πρωινό  της  σύσκεψης, αποκόμισα μια πλήρη εικόνα του άστοχου χειρισμού του Δημάρχου,  που προσέφυγε στην δικαιοσύνη με ένα απλό πατσαβουρόχαρτο,  με το οποίο ζητούσε απλά να μπουκάρει με τις μπουλντόζες στην παραλία και τάχα -δήθεν να επαναφέρει την τάξη.
 Ενημερώθηκα για τα  περιθώρια που δίνει ο νόμος και το μέγεθος της αστοχίας των κινήσεων της δημοτικής αρχής, για την προστασία των συμφερόντων του δήμου  καθώς και των δημοτών. Απόφαση  που δίνει στον δήμο (ΦΕΚ 574 άρθρα 2-6-7 & το άρθρο 15 της Σύμβασης Παραχώρησης Αιγιαλού) την αποκλειστική ευθύνη για τις χρήσεις και τα έσοδα της παραλίας  ,δηλαδή, το μαχαίρι και το πεπόνι.
Με θλίψη παρακολούθησα πως ο Δήμαρχος έβγαλε, ως και  στα μανταλάκια, στο internet και στα κανάλια,το πατσαβουρόχαρτο του, που είχε απορριφθεί  από τον εισαγγελέα, προσπαθώντας να μας ξεγελάσει, ότι δήθεν έχει δεμένα χέρια, εκθέτοντας αρνητικά, την θέση του και την ελληνική δικαιοσύνη.





Είναι αδιανόητο ο δήμαρχος να λέει -δημόσια, μπροστά σε όλους στην σύσκεψη- ότι "έκανα λάθος φέτος στον τρόπο διαχείρισης της παραλίας, όταν του αναφέραμε πετυχημένες δράσεις άλλων δημάρχων, και να υπόσχεται ότι, με αρωγό τον Συμπαράσταση του Δημότη τον Χρήστο Ποθουλάκη,  "του χρόνου θα τα καταργήσω όλα".   Σαν να λέμε, "πονάει χέρι κόβει χέρι",   "μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά".  Αντί να αυξήσουμε τις πηγές εσόδων, θα τις μειώσουμε στο μηδέν;

Είναι αδιανόητο ο δήμαρχος να ισχυρίζεται, μέσα στην σύσκεψη ότι δεν γνώριζε ποιοι έχουν άδεια και δεν μπορούσε να τους ενοχλήσει από την 1η Ιουνίου και μετά, όταν στην συνέντευξη που έδωσε στο Art Chanel είπε ότι η τελευταία άδεια που έδωσε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ήταν στις 27 Ιούλη, άρα είχε πλήρη γνώση ποιοι επιχειρηματίες είχαν πάρει  άδειες, ποιες εγκρίθηκαν και ποιες απορρίφθηκαν.

Αδιανόητο και τεράστια ντροπή για το δήμο μας είναι, ο Δήμαρχος να μαθαίνει από  δημοσιεύματα και το διαδίκτυο, στα μέσα του καλοκαιριού,  τι συμβαίνει στην παραλία.  Δήμαρχος, ο οποίος, είμαι σίγουρος ότι τον τελευταίο   χρόνο, δεν έχει κάνει έναν  απογευματινό περίπατο κάτω στην παραλία να δει,  την βρώμα, τα βουνά από τα  φύκια, την αναρχία, την ξεφτίλα, η οποία επικρατεί στην πόλη μας.

Είναι αδιανόητο να έχουμε περίπου 500.000 κόσμο τα Σαββατοκύριακα και ο Δήμος να παραμένει πάμφτωχος.
 Και είναι επίσης αδιανόητο να δέχεται ένας δήμαρχος να πηγαίνει με τον Ποθουλάκη και την Ντελάκη -την διορισμένη νομική σύμβουλο της προηγούμενης δημοτικής αρχής- ξανά στον ίδιο Εισαγγελέα, γιατί αποδείχθηκε ανεπαρκής  και λίγος,  και να παίρνει την πολυπόθητη παραγγελία. Δήμαρχος ο οποίος έλεγε πέρυσι ότι «γνωρίζω, θα τα κάνω όλα σωστά χωρίς ανοχή, θα επικρατήσει ο νόμος και η τάξη» και 3,5 χρόνια μάθαινε!!!
 Ο δήμαρχος έπρεπε να έχει επέμβει κατά την γένεση του προβλήματος, τον Απρίλιο, όπως του εξήγησε και ο εισαγγελέας την πρώτη φορά που πήγε και όχι να επιτρέψει να εδραιωθεί μια  κατάσταση  και στα τέλη της καλοκαιρινής περιόδου, πυροσβεστικά, να έρχεται να λέει "ανακωχή, εγώ τήρησα τις συμφωνίες έως τώρα, μαζεύεστε και του χρόνου πάμε για άλλα.

Περηφανεύονται στο διαδίκτυο ότι έχουν κάνει  αυτόφωρες διαδικασίες. Προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Τι ντροπή!! Έως τώρα, από την πείρα που απέκτησα με τα δημοτικά δρώμενα, κατάλαβα, πόσο μεγάλη δύναμη έχει ένας δήμαρχος, για να αλλάξει  τα πράγματα και  πόσο τεράστια μπορεί να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών.


 Βέβαια εφόσον θέλει και μπορεί!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

8 σχόλια:

  1. Βρε Μαρλαντάκο, μη προσπαθείς να θολώσεις τα νερά. Σε πόνεσε που βγήκαν τα άπλυτα των παρανόμων της παραλίας; Μήπως είσαι κολλητός του αρχιπαράνομου καταστήματος (κάπου εκεί στη Β.1 Ζώνη) που κλείνει τώρα κατόπιν έρευνας των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, λόγω παρανομιών από το 1990 έως σήμερα; Ή μήπως θίχθηκαν τα συμφέροντα της αρχηγού της παράταξής σου (ΑΝΝΑΣΟΥΛΑΣ) που αναλαμβάνει ως μηχανικός την επίλυση των προβλημάτων – επαναδιοδοτήσεων των παρανόμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το αζημίωτο φυσικά; Ή μήπως και εσύ πουλάς λουλούδια στα παράνομα ΚΥΕ ; Κύκλωμα είστε και σας ξέρουμε, αλλά τέλος στα ψέματα, όλα τώρα στον Εισαγγελέα, αφού διατάχθηκε ήδη ποινική δίωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυμάστε απάντηση στο facebook του μουγγού σε πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για την βρώμα της παραλίας

    Dimitris Markou Υπόχρεοι για τον καθαρισμό της παραλίας από οποιαδήποτε ρύπανση(και φύκια) σύμφωνα με το άρθρο 9 της σύμβασης είναι τα καταστήματα τα οποία εκμεταλλεύονται την προβολή του αιγιαλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ μπουρδολογια σε υφος πεζοδρομιου....
    Να το χαιρονται οι ψηφοφοροι του....
    Μ' αυτους τους τυπους θα παει μπροστα ο τοπος που αγαπαμε...;@@@
    Ακουσε κ συμβουλε αν θες επι της ουσιας να ασχοληθεις με τα προβληματα ολων των δημοτων μη πετας τη λασπη στον ανεμιστηρα γιατι μονιμως την τρως στα μουτρα....
    Αλλα που να βρεις λογικη ...εχεις μπερδευτει απο την απληστια της αρχηγινας σου....
    Οσο η δημ. Αρχη επιλυνει τα προβληματα που ειναι
    Δημιουργια των προηγουμενων αλλα και συγκεκριμενων λαμογιων γνωστων - αγνωστων υπαλληλων θα παιρνει ο κ@λος σας φωτια........
    Υπομονη


    ΣΩΤΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιάνα Οικονομόπουλου19 Αυγούστου 2015 στις 8:04 μ.μ.

    Ωδινεν η παραλία και ετεκεν επιστολή Μαρλαντη..!!! Δεν θα ασχολιομουν ποτέ με γραπτά του εν λόγω συμβούλου, αν η φράση για το αν θέλει ο Δήμαρχος και μπορεί, δεν ήταν κλεμμένη από δικό μου σχόλιο. Ο σύμβουλος Μαρλαντης πολλές φορές δημοσιεύει επιστολές,δικές του....??? Είναι κι αυτό ελάττωμα ,γιατί τα γραπτά του απέχουν χιλιόμετρα από τον τρόπο που εκφράζεται....Υποψιες....Για το αν το έγγραφο που εκφράζει την αγωνία του Δημάρχου ,είναι πατσαβουροχαρτο, πολυ θα ήθελα να το αναφέρει ο κύριος Μαρλαντης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο .Εκεί θα λάβει και υπεύθυνες απαντήσεις ..από πολλούς συμβούλους!!! Αντέχει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν κείμενο μπορώ να πω ότι είναι είναι κακογραμμένο με πολλούς άσχημους χαρακτηρισμούς. Ουσιαστικά σαν αντιπολύτευση δεν προσφέρει καμμία ''λύση'' απλώς ''χρησιμοποιεί'' το λάθος του Δημάρχου που μέσω συνεχών δημοσιευμάτων προέβαλε ο ίδιος την μη δυνατότητα του να δώσει λύση στο θέμα της παραλίας. Την λάθος τακτική του ο Δήμαρχος προς τιμή του την παραδέχτηκε στην συνάντηση των φορέων λέγοντας ότι θα αλλάξει τακτική του χρόνου. Βγαίνει η αντιπολύτευση καθυστερημένα να πεί τι? Αυτό που έχουμε διαπιστώσει όλοι? Ως προς τους γνωστούς άγνωστους που βρίζουν χυδαία σε αυτό το blog συκοφαντώντας και βρίζοντας κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι η κοινωνία είναι μικρή και δεν μπορεί να βάζεις τα χλώρα μαζί με τα ξερά γιατί ήδη δεν τους πιστεύει κανένας. Βγάζουν ένα ακραίο μίσος που δημιουργεί σε όλους απορία για τα κίνητρά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.ΜΟΝΟ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΛΑΝΤΗ.ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ?
    ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΠΕΙΝΑΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙΣ? ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ? ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΤΑΜΠΑΝΤΟΥΠΑΔΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΛΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΒΓΕΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ Η ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΩΦΑΛΑΛΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΣΦΡΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπαβο Ποθουλακη σε πολεμησαν να μην εκλεγεις Δ Σ.ΤΩΡΑ ΤΟΥς ΚΑΠΕΛΩΝΕΙΣ τους ΠΗΔΑΣ και τους εκθετεις Δεν μιλαν ΟΥΤΕ οι ΝΟΜΙΚΟΙ ουτε οι Κατραμαδοι σε παρακολουθουν σαν κουτοι και που εισαι ακομα.....Ε ρε γελιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει σε δοξάζουμε! Ησύχασες; Πω-πώ! Ποιος είσαι ρε μεγαλεΙ! Πως τα προλαβαίνεις όλα ρε θηρίο; Και όλους τους νόμους απέξω με το άρθρο β παραγραφο δ και λοιπά και κάτι ψιλά!!!
      Εσύ έπρεπε να ειχες γίνει εισαγγελευς του Συμβουλίου επικρατείας!! Αδικιεσαι στη Λούτσα!!!
      Ε ρε γελιααααα.........................

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου