Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού

Πρώτη δημοσίευση: 18/07/2015
Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού
Μια εικόνα 1000 λέξεις. Εδώ, όμως πρόκειται για μια εικόνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το δήμαρχο και την συμμορία του.
Πρόκειται για μια παραλία που λόγω της στάσης του Λεωφορείου  (10η στάση) -η οποία υπάρχει εκεί από την αρχή της Αστικής Συγκοινωνίας- είχε καθιερωθεί ως η δημοφιλέστερη παραλία για οικογένειες και επισκέπτες από την Αθήνα. Φέτος τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για αυτούς, αφού ο ελεύθερος, δωρεάν χώρος έχει περιοριστεί πάρα πολύ.

Αλλά ας δούμε που εμπλέκεται ο Δήμαρχος, Δημήτρης Μάρκου:
Στο Προεκλογικό πρόγραμμα και στις υποσχέσεις που του χάρισαν την εξουσία του τόπου ανέφερε συγκεκριμένα τις "προδιαγραφές για τις «Ανθρώπινες πόλεις» και υποσχέθηκε «Αυστηρή τήρηση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου σχετικά με τις άδειες μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» επίσης «Συντήρηση και εξωραϊσμός στους κοινόχρηστους χώρους...»"
Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τι εννοούσε όταν υποσχόταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα: "Συντήρηση και εξωραϊσμός στους κοινόχρηστους χώρους".




Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού

Για να μην κατηγορηθούμε για εμπάθεια και προκατάληψη δημοσιεύουμε φωτογραφίες και Video που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη παραλία.

Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα εναντίον των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο. Κάθε επιχειρηματίας οφείλει να κάνει ότι μπορεί και να εξαντλήσει όλες τις πιθανές δυνατότητες που έχει στην διάθεσή του για την ανάπτυξη και κερδοφορία της επιχείρησής του και να μπορεί να απασχολεί και εργαζόμενους.

Το θέμα είναι όμως ότι στη διαχείριση των παραλιών και των ομπρελοκαθισμάτων και την εφαρμογή των νόμων κύριος υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.
στην διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχαμε ασχοληθεί εκτενώς με τις εξόφθαλμες παραχωρήσεις και ανοχές για δημιουργία πολλών αυθαίρετων καταστάσεων στις παραλίες.

Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού

Ο Νέος δήμαρχος, παρά τις υποσχέσεις του, το πρώτο καλοκαίρι της εν δυνάμει θητείας του άφησε να εξελιχθεί μια κατάσταση στην πιο δημοφιλή παραλία της Νέας Λούτσας που είναι σαν να χάρισε την χρήση ολόκληρης σχεδόν της παραλίας σε έναν επιχειρηματία.
Πρόκειται για παραχώρηση χρήσης της παραλίας και του κοινόχρηστου χώρου και πληροφορίες λένε ότι αυτό κόστισε στον επιχειρηματία ένα πολύ σεβαστό ποσό.

Η ερώτηση είναι πόσα αυτά τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του Δήμου; Σύμφωνα με τον τρόπο υλοποίησης και τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν νομίζω να μπήκε ούτε ευρώ! Επίσης σε ποια καταστήματα αντιστοιχούν όλα αυτά τα ομπρελοκαθίσματα;

Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού
Η περίφραξη και διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου, που τα τελευταία χρόνια είχε καθιερωθεί (ανεπίσημα, φαντάζομαι) ως χώρος στάθμευσης, αλλά φέτος περιφράχθηκε και κατασκευάστηκαν σκαλοπάτια για την πρόσβαση στην παραλία έγιναν με πολεοδομική άδεια; Τα σκαλοπάτια είναι πολύ απότομα και επικίνδυνα.

Δημήτρης Μάρκου - Νέα ήθη και στα μπάνια του λαού
Επίσης υπάρχει ταμπέλα ποιοι πελάτες μπορούν να παρκάρουν εκεί. Όλα αυτά με τίνος την άδεια έγιναν; Από όσα ξέρω δεν συζητήθηκε και δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Αρτέμιδος.

Αυτό που είναι επίσης σκανδαλώδες είναι ότι, για να υπάρχει περισσότερος χώρος για ομπρελοξαπλώστρες, καταργήθηκε ο ένας πύργος του ναυαγοσώστη και οι καμπίνες όπου μπορούσαν να ντύνονται οι λουόμενοι. Πληροφορίες μαρτύρων λένε ότι αυτά αφαιρέθηκαν με όχημα του δήμου. Επίσης η θέση του μοναδικού Πύργου ναυαγοσώστη είναι τέτοια που τον καθιστά ανύπαρκτο αφού δεν του επιτρέπει να έχει οπτική επαφή σε όλη την παραλία.

 Τα video ντοκουμέντα:




Τα ερωτήματα και ο προβληματισμός γύρω από αυτή την κατάσταση είναι πολλά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι λογικές απαντήσεις και οι τακτικές που ακολουθούνται μέχρι τώρα σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι πολύ επιβαρυντικές για τον ίδιο τον δήμαρχο και τους αρμόδιους, τοπικούς αντιδημάρχους.

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων τους στην Αρτέμιδα αυξάνει και αυτό θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή με τρομερή ένταση.Οργή Λαού Φωνή Θεού,είναι πολύς ο χρόνος που θα μείνει αυτή η συμμορία δημοτική αρχή
Συγχαρητήρια δήμαρχε! Καταφέρνεις να χάνεις την υπόληψή σου με κάθε σου κίνηση. η την συνηθισμένη ακινησία σου στα πάντα μόνο όπου έχει λάδι κινείσαι...

5 σχόλια:

  1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΕΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΜΟΥΓΚΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΓΚΟΣ.ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.ΚΑΤΙ ΤΙΡΑΚΙΑ ΚΑΣΙΜΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΑΦΛΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ.ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηροφοριες λενε για κρυφη δημοσκοπηση ΄"[ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΠΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΠΑΤΑΝΑΙΟΙ Χ. ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ Δ. ΜΑΡΚΟΥ} Α ρε ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΝΑ φανταζωσουν οτι θα περασεις στην τεταρτη θεση.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΗ ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ?ΘΕΛΕΙ Η Π@ΥΤ@ΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑΥΓΟΣΩΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου