Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ανάκληση γνωστού ενεργειακού ποτού λόγω παραπλάνησης!

Ανάκληση γνωστού ενεργειακού ποτού λόγω παραπλάνησης!
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση ενεργειακού ποτού στο οποίο η πρόσθετη ετικέτα που
έχει επικολληθεί στα ελληνικά δεν έφερε την υποχρεωτική προειδοποιητική ένδειξη «Υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Δεν συνιστάται για παιδιά ή εγκύους ή θηλάζουσες».




Πρόκειται για το ενεργειακό ποτό με την εμπορική ονομασία «HELL ENERGY DRINK», σε συσκευασία των 250ml, το οποίο διανέμεται από την επιχείρηση «ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» που βρίσκεται στην οδό Μενελάου Ξυλούρη 5, Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω τροφίμου από την αγορά για την αποκατάσταση της επισήμανσης και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στις ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες καταναλωτών, ήτοι παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, συστήνεται να μην το καταναλώσουν.

Σε άμεση απάντηση προέβη και η HELL Greece που σχετικά αναφέρει:

'' Μετά από καταγγελία από την εταιρεία μας προς τον ΕΦΕΤ σχετικά με το παράλληλο εμπόριο του προϊόντος μας στην Ελληνική αγορά , ο Εφετ προχωρώντας σε έλεγχο , βρήκε ότι ο μη εντεταλμένος από την εταιρεία μας αντ/πος από την Κρήτη ''Μαυροφρυδης Αναστασιος'' που διακινούσε χωρίς την άδεια μας το προϊόν μας με μη πλήρη και ορθή αυτοκόλλητη σήμανση , δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που ζητάει η Ελληνική νομοθεσία και έτσι προχώρησε σε καταγγελία του και του ζητήθηκε να αποσύρει το διανεμόμενο από την εταιρεία του προϊόν μας από την αγορά..και να διόρθωση την αυτοκόλλητη σήμανση..
Παρόλο που η επιστολή ανάρτηση του Εφετ διευκρινίζει γιατί γίνετε η ανάκληση....Για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων η εταιρεία μας θα αποστείλει στον Εφετ διευκρινιστική επιστολή η οποία θα ζητηθεί επίσης να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του , η όποια θα αναφέρει ρητά ότι η ανάκληση έγινε γιατί ο εν λόγο αντ/πος δεν πληρούσε την νομοθεσία και όχι ότι είχε κάποιο πρόβλημα το προϊόν.
Επαναλαμβάνω η καταγγελία έγινε από εμάς προς τον Εφετ και προς άλλες υπηρεσίες στα πλαίσια της καταπολέμησης του παράλληλου εμπορίου και της προστασίας του Ελληνα καταναλωτή''

Ανάκληση γνωστού ενεργειακού ποτού λόγω παραπλάνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου