Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Στην Αρτέμιδα μας έπνιξε το "λάδι"

Πάντα στην πόλη μας είχαμε σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όλες οι Δημοτικές αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση.
Η Δημοτική Αρχή, όμως, με Δήμαρχο τον Δημήτρη Μάρκου ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι η πρώτη δημοτική αρχή που έχει επιτρέψει σε "κολλητούς" να μην συμμορφώνονται ακόμη και με τον νέο κανονισμό καθαριότητας του δήμου που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα περίπου και ο οποίος αναφέρει ρητά, στο άρθρο 8:




«β) Για λόγους που σχετίζονται με την αισθητική της πόλης και τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σκουπιδιών έξω από τους κάδους για όσους συλλαμβάνονται να παραβαίνουν τη διάταξη αυτή, ο Δήμος επιβάλλει πρόστιμα κατά του υπευθύνου πέραν των άλλων κυρώσεων του Π.Κ. (αρ. 458).
γ) Απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση εντός των κάδων, μαγειρικών ή μηχανικών ελαίων, καθώς και η ρίψη μαγειρικών ή μηχανικών ελαίων επί του οδοστρώματος, των πεζοδρόμων και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων. Τα μαγειρικά ή μηχανικά έλαια επιβάλλεται να παραδίδονται σε ειδικά συστήματα ανακύκλωσης»
Μπορείτε να δείτε την κατάσταση που επικρατεί σε κεντρικά στενά του κέντρου της Αρτέμιδας από τις φωτογραφίες που όμως είναι αδύνατον να περιγράψουν την δυσοσμία που αναδύεται από τις συγκεκριμένες εστίες μόλυνσης. 
Αυτή η κατάσταση είναι σχεδόν μόνιμη και οι περίοικοι είναι καταδικασμένοι να βιώνουν την αποπνιχτική οσμή, την παρουσία ποντικών, τον κίνδυνο να γλιστρήσουν πεζοί ή, ακόμη χειρότερα, οχήματα, με καταστροφικές συνέπειες. 
Και όλα αυτά γιατί κάποιοι έχουν μέσον αντιδήμαρχο και δεν υπόκεινται σε κανένα νόμο.
Μπορείτε να δείτε τα  δοχεία που είναι γεμάτα καμμένα λάδια από κοντινά ΚΥΕ αλλά και πολύ μεγάλη ποσότητα λάδια χυμένα στην άσφαλτο.
Βέβαια, θα μου πείτε αυτό είναι λογικό! Ένας Δήμαρχος που δεν κατοικεί, ούτε συχνάζει στην περιοχή της δικαιοδοσίας του δήμου, πως μπορεί να είναι ενήμερος της σοβαρότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι;
Μόνο αν είχε προσωπική άποψη για τις καταστάσεις και τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών θα μπορούσε να λάβει άμεσα μέτρα. Τώρα με την ανοχή και την "απουσία" του είναι εύκολο να παρατηρούνται φαινόμενα ασυδοσίας και αυθαιρεσίας σε βάρος των αδυνάτων και των απλών κατοίκων που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες "γνωριμίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου