Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Δημήτρης Μάρκου - «...δεν θα δοθεί άδεια ούτε για μια ξαπλώστρα...»

Πρώτη δημοσίευση: 9/08/2015
Πολλά λέγονται τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Σπάτων, Αρτέμιδος για το θέμα των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων και των τετραγωνικών που έχουν καταλάβει επιχειρηματίες
χωρίς να έχουν την άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία και χωρίς να έχουν πληρώσει για αυτή την χρήση.




Ο Δημήτρης Μάρκου, όταν δεν ήταν ακόμη δήμαρχος και ήθελε να μας αρπάξει την ψήφο έλεγε πολλά και διάφορα, όπως αυτό που δηλώνει και φέτος -μόνο που τώρα είναι δήμαρχος και οι νόμοι (της αγοράς) και οι "αστυνόμοι" τηρούνται όπως μέχρι όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορείτε να δείτε τα ίδια του τα λόγια όπως τα έγραψε στο Facebook- ότι: 
«Το επόμενο καλοκαίρι όμως δεν θα δοθεί άδεια ούτε για μια ξαπλώστρα για να μάθουν κάποιοι ότι όταν γίνονται καθαρές εξηγήσεις και υπάρχουν νόμοι πρέπει να τηρούνται»




Και δεν απορούμε καθόλου γιατί η κατάσταση που επικρατεί ήταν αναμενόμενη από τον συγκεκριμένο "Δήμαρχο". Μάλιστα είχα γράψει σχετικά και με έφαγε η κατακραυγή: Ότι "βιάζομαι να κρίνω", ότι "δεν ανέλαβε ακόμη", ότι "ξέρει να διοικεί και είμαι κακόβουλος" και άλλα παρόμοια. Τώρα περιμένω οι επικριτές μου να μου απαντήσουν σε ερωτήσεις που γεννούν τα έργα, τα λόγια και οι πρακτικές του:
  • Αν έχουν δοθεί άδειες γιατί είναι παράνομοι όσοι έχουν ξαπλώστρες;
  • Αν δεν δώσει καμία άδεια για ξαπλώστρες πως θα δουλέψουν τα καταστήματα και τι θα κάνουν οι επισκέπτες που θέλουν τις ξαπλώστρες;
  • Υπαινίσσεται ότι μπορεί να έχουν δοθεί άδειες αλλά να μην έχουν πληρώσει οι επιχειρηματίες;
  • Τι εννοεί «καθαρές εξηγήσεις»; Εννοεί αυτό που φανταζόμαστε; Που χάλασαν οι "εξηγήσεις";
  • Εφέτος οι «νόμοι δεν τηρούνται»; Αν είναι έτσι, ποιοι ωφελήθηκαν οικονομικά από αυτό;
Μπορείτε να κάνετε όλους τους υπόλοιπους συλλογισμούς...
Λάβετε, όμως υπ' όψιν σας τον ξαφνικό και υπερβολικό πλουτισμό όλων των εμπλεκομένων και των οικογενειών τους.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε "Λουδοβίκο" και "Νονούλη" και ήταν "συμμορία".
Η σημερινή Δημοτική Αρχή τι έχει;

Υπάρχουν, όμως και Δήμαρχοι που ενδιαφέρονται για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την κοινωνία και λύνουν με διαφορετικό τρόπο τέτοια προβλήματα. 
Ο Δήμαρχος επανατοποθετεί τις ξαπλώστρες που αφαίρεσε η Κτηματική Υπηρεσία
Ο Δήμαρχος επανατοποθετεί τις ξαπλώστρες που αφαίρεσε η Κτηματική Υπηρεσία
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, επανατοποθετήθηκαν σήμερα, 8/8/15, το μεσημέρι οι ξαπλώστρες
στην παραλία της Πλαζ της Πάτρας, οι οποίες είχαν απομακρυνθεί μετά από καταγγελίες στην Κτηματική Υπηρεσία, με το αιτιολογικό της καταπάτησης αιγιαλού.

Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι συνεργάτες του Κ. Πελετίδη, επισκέφτηκαν στις 2.30 μ.μ. και γέμισαν την παραλία με ξαπλώστρες (τοποθετώντας μάλιστα 50 επιπλέον) για τη δωρεάν χρήση από τους λουόμενους.
Πλαζ Κατά την αποχώρηση του δημάρχου από την Πλαζ, λουόμενοι πλησίασαν τον Κ. Πελετίδη και τον ρώτησαν αν υπάρχει ο κίνδυνος οι ξαπλώστρες να αφαιρεθούν εκ νέου από την Κτηματική.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως «ότι υπάρχει στην παραλία της Πλαζ ανήκει νόμιμα στο Δήμο και προσφέρεται δωρεάν στους λουόμενους. Στέλνουμε σήμερα και ένα μήνυμα σε κάποιους καλοθελητές, πως οι λαϊκές ανάγκες είναι πάνω από τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα».
www.902.gr

4 σχόλια:

  1. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΣΑΝ ΠΑΠΙΑ Κ ΓΡΑΦΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ Κ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΞΙΣΙ,ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Κ ΑΠΙΖΕΙ ΣΤΟ FB Κ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ Κ ΣΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι θες να μας πεις με αυτο Κατσαρού να παει και το δικό μας δημοτικο συμβουλιο να κανει σύμβαση με τα μαγαζια και να βαλει ξαπλώστρες; Να δικαιολογήσει με συμβαση τις παραπάνω ξαπλώστρες; Ε; Δώσε μας ρε ηλίθια να καταλάβουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕΣ Κ ΤΟ ΑΡΠΑΖΕΙΣ.ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ?ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΠΑΞΕ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝ Κ ΝΟΜΙΖΩ ΣΧΟΛΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ-ΛΗΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΑΡΑΦΛΗ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕ ΤΗΣ ΚΑΡΑΦΛΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ?ΚΕΡΔΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ.ΟΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ Κ ΤΑ ΚΩΛΑΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΤΖΟΚΕΡ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ Κ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟ..ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου