Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Βρετανία: Συνελήφθη ο 14χρονος μαθητής που μαχαίρωσε καθηγητή του

Βρετανία: Συνελήφθη ο 14χρονος μαθητής που μαχαίρωσε καθηγητή του
Μετά από έξι ώρες ανθρωποκυνηγητόΈξι ώρες, μετά την αποτρόπαια πράξη του,
συνελήφθη από την αστυνομία του Δυτικού Yorkshire ο μαθητής που μαχαίρωσε καθηγητή μέσα στην τάξη - Τι λένε οι συμμαθητές του 14χρονου για το περιστατικό;Η αστυνομία του Δυτικού Yorkshire συνέλαβε, μετά από έξι ώρες ανθρωποκυνηγητού, τον 14χρονο μαθητή, που το πρωί της Πέμπτης μαχαίρωσε μέσα στην τάξη τον καθηγητή του και μάλιστα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του!





Το θλιβερό επεισόδιο έγινε στις 9.50 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), στο Dixons Kings Academy στο Bradford, μέσα στην τάξη που δίδασκε ο 50χρονος καθηγητής Vincent Uzomah με καταγωγή από την Νιγηρία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συμμαθητών του 14χρονου, του οποίου το όνομα για νομικούς λόγους δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, ο ασιατικής καταγωγής μαθητής έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε στο στομάχι τον καθηγητή, όταν εκείνος του ζήτησε, πριν αρχίσει το μάθημα, να του δώσει το κινητό του τηλέφωνο.



Ο 14χρονος μαθητής το έβαλε στα πόδια, αμέσως μετά την πράξη του, ενώ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του. Έξι ώρες αργότερα ο μαθητής συνελήφθη στο κέντρο της πόλης και κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας φόνου. Ο 50χρονος καθηγητής αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βγήκε έξω από την αίθουσα και κατευθύνθηκε προς τον διάδρομο, ενώ αίματα έτρεχαν από την περιοχή του στομάχου του, όπως αναφέρουν οι μαθητές που τον είδαν.






Ο καθηγητής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, Simon Atkinson, που χειρίζεται την υπόθεση, στο πλευρό του καθηγητή βρίσκεται η σύζυγος και τα δύο παιδιά του ενώ οι μαθητές του σχολείου δέχονται ψυχολογική υποστήριξη από κατάλληλα εκπαιδευμένους αξιωματικούς.

Εκπρόσωπος του σχολείου ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα ότι η ζωή στο σχολείο εξελίσσεται κανονικά και χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου