Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης καλεί τους αυστραλούς πολιτικούς να στηρίξουν την Ελλάδα

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) συγχαίρει το κόμμα των Πρασίνων της Αυστραλίας για την πρωτοβουλία τους να καταθέσουν πρόταση ψηφίσματος στη Γερουσία, την περασμένη εβδομάδα, για τη στήριξη των Ελλήνων που υποφέρουν βιώνοντας μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου κ. Γιώργος Μενίδης
έκαναν έκκληση και στους βουλευτές των άλλων κομμάτων να προβούν σε ανάλογη ενέργεια σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό.
«Την περασμένη Πέμπτη, 20 Ιουνίου, ο γερουσιαστής των Πρασίνων ScottLudlam κατέθεσε πρόταση στη Γερουσία της Αυστραλίας ζητώντας την ανάληψη δράσης από τον Αυστραλό Θησαυροφύλακα και μέλος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (ΔΝΧΕ) του ΔΝΤ, και Διοικητή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.




Στηρίζουμε αυτήν την κίνηση και συγχαίρουμε τον γερουσιαστή Ludlam και τους Πράσινους της Αυστραλίας για την ενέργειά τους. Και το πιο σημαντικό, καλούμε όλους τους Αυστραλούς πολιτικούς τόσο για τη διερεύνηση των γεγονότων πέρα από τις ειδήσεις που ανακοινώνονται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και να δείξουν πραγματική υποστήριξη προς τον ελληνικό λαό σε αυτή τη στιγμή της κρίσης,» δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Η εβδομάδα αυτή είναι κρίσιμη για την Ελλάδα και παρόλο που γνωρίζουμε ότι οι Αυστραλοί πολιτικοί δεν εμπλέκονται άμεσα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη, μπορούν και θα πρέπει ωστόσο να δείξουν την υποστήριξή τους στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου της Κοινότητας κ. Γιώργος Μενίδης.

"Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες μας, τους φίλους και το λαό της Ελλάδας,» τόνισε. «Είναι περιττό να επισημάνουμε πόσο σημαντική είναι η σχέση Αυστραλίας και Ελλάδας και ως εκ τούτου είναι απογοητευτικό να βλέπουμε μια αδράνεια εκ μέρους του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας για το θέμα αυτό,» πρόσθεσε.

«Οι Δυτικοευρωπαίοι παρουσιάζουν την αντιπαράθεση στην Ελλάδα σαν αποτέλεσμα της δράσης μιας ομάδας «εμπόλεμων» πολιτικών. Αλλά αυτό που βλέπω είναι πως πρόκειται για τους εκπροσώπους απελπισμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σε ορισμένους τομείς ανεργία πάνω από το 50%, περικοπές μισθών 15% κατά μέσο όρο και ένα εθνικό σχέδιο αποπληρωμής του χρέους που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ. Αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση και βοήθεια, όχι τιμωρία και στρίμωγμα ενός έθνους στη γωνία.

»Καλούμε τα μέλη του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας να δείξουν την υποστήριξή τους προς τον ελληνικό λαό με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους».

sofiatimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου