Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Να είστε ο εαυτός σας!

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα στη ζωή από το να δείχνετε αυτό που πραγματικά είστε. Το να κάνετε αυτά που σας εκφράζουν και το να διατηρείτε μια συμπεριφορά που σας
χαρακτηρίζει είναι ίσως το συνώνυμο της προσωπικής ευημερίας και ελευθερίας. Για να είστε ο εαυτός σας σημαίνει να τον αποδεχτείτε άνευ όρων. Γεννηθήκατε με κάποια χαρακτηριστικά και αυτά είναι που σας κάνουν μοναδικούς σε αυτό τον κόσμο. Χρειάζεται, λοιπόν, να τα αξιοποιήσετε και να τα καλλιεργήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να νιώθετε καλά με αυτά και να τα εξωτερικεύετε.




Ενδεχομένως κάποια από τα χαρακτηριστικά σας να μην είναι τόσο αρεστά και αποδεκτά. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε φλύαροι και να κουράζετε τους συνομιλητές σας, να είστε παρορμητικοί και να οδηγείστε εύκολα σε λάθη, να δράτε μετά από έντονη σκέψη, πράγμα βασανιστικό για το μυαλό σας κλπ. Αυτά όμως, τα χαρακτηριστικά, εκφράζουν την προσωπικότητά σας και γι” αυτό τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας, σας έχουν επιλέξει.
Η προσωπικότητά σας είναι κάτι που μόνο με τη δική σας πρωτοβουλία μπορεί να αλλάξει. Αν όμως, δεν μπορείτε να κάνετε κάποια αλλαγή, αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον εσείς, έχετε αποδεχτεί το χαρακτήρα σας. Αυτόν, λοιπόν, το χαρακτήρα χρειάζεται να δείχνετε και στους άλλους για να είστε αληθινοί. Με το πραγματικό σας πρόσωπο και μόνο, χτίζετε αληθινές φιλίες και δεσμούς που διαρκούν για χρόνια. Διαφορετικά, η ψεύτικη εικόνα αποκαλύπτεται και εσείς χάνετε όσα έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου