Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο Παραλογισμός "Τραβάει" την Ανηφόρα !!!

του Κυριάκου Γκίκα
Πιστεύω πως όλοι συμφωνείτε, ότι η κατασκευή ενός Βιολογικού Καθαρισμού θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και στο Δήμο Μαραθώνα.
Το θέμα ΔΕΝ είναι να μη κατασκευαστεί ο Βιολογικός Καθαρισμός. Το θέμα είναι να κατασκευαστεί σωστά, και όπως πρέπει ένας Βιολογικός της σύγχρονης γενιάς και τουλάχιστον στη σωστή θέση. Δηλαδή τα λύματα για παράδειγμα να ακολουθούν την ΦΥΣΙΚΗ ΡΟΗ τους, και όχι να απαιτούνται αντλιοστάσια για να "πηγαίνουν" τον ανήφορο. Διότι αυτό σημαίνει κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή κόστος!!! Τρελό κόστος.




Δεδομένο πάλι σύμφωνα και με την εμπειρία μας, και από άλλους Βιολογικούς καθαρισμούς στην Ελληνική Επικράτεια, ο κόσμος παρόλα αυτά δεν βλέπει έναν ΚΕΛ με "καλό" μάτι διότι το κόστος σύνδεσης με το Δίκτυο του Βιολογικού είναι ΜΕΓΑΛΟ. Οι παράμετροι αυτοί προφανώς, όπως και πολλοί άλλοι θα πρέπει να τεθούν ΣΟΒΑΡΑ υπόψη σύμφωνα με τα Γεωγραφικά χαρακτηρίστηκα ενός Δήμου, και όχι ο σκοπός να είναι να ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ να πάρουμε τα χρήματα γιατί είναι επιδοτούμενο το έργο. ( Μια πάγια τακτική που γίνεται χρόνια σε όλα τα έργα)

Κερδισμένοι από όλη αυτή την διαδικασία είναι τα Μελετητικά Γραφεία και οι Εργολάβοι !!!

Η Παλιά Δημοτική Αρχή μας διαβεβαίωνε ότι Δεν θα υπάρχουν Περιβαλλοντικές Συνέπειες στη Περιοχή κατασκευής από την λειτουργία του. Διαβάζω τώρα ότι η ΝΕΑ Δημοτική Αρχή ενσωμάτωσε αυστηρότερους Ειδικούς όρους στη ΜΠΕ.
Δηλαδή αν το έργο είχε γίνει από την Παλιά Δημοτική Αρχή θα μύριζε ή θα μύριζε λίγο ενώ με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ το έργο δεν θα μυρίζει καθόλου και τα επεξεργασμένα λύματα θα είναι "για να τα πιεις στο ποτήρι", ενώ με την προηγούμενη θα ήταν να τα πετάξεις.

Δεδομένο ΟΛΩΝ αυτών λοιπόν, ΤΙ ΧΑΛΑΕΙ τι ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να οριοθέτηση το ΟΛΟ ΕΡΓΟ σε σημείο όπου τα λύματα θα ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΟΗ ???? Και όχι να "πηγαίνουν" τον ανήφορο ????????

Δε βαριέσαι - Βάλε και μια εκτίμηση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑΣ


ΥΓ - 1 Ήθελα να ήξερα ποιος κορόιδευε ποιόν εδώ μέσα ??? Ποιος ??


Σχετικό 1
Η νέα Δημοτική Αρχή κατά την εκπόνηση της ΜΠΕ ζήτησε και έγινε αποδεκτή η ενσωμάτωση στη ΜΠΕ ειδικών αυστηρών όρων σε σχέση με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραγόμενων οσμών(βλ. Παράρτημα IV της μελέτης), την αξιοποίηση των επεξεργασμένων νερών για άρδευση ή και για άλλες χρήσεις και τον περιορισμό της υποθαλάσσιας διάθεσης  τους (βλ. Παράρτημα II της μελέτης) και την προστασία των ευαίσθητα περιβαλλοντικών περιοχών (βλ. Παράρτημα V της μελέτης)

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟΣ.
    ΜΕΝΕΙΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ?
    ΘΕΛΕΙΣ ΛΥΜΑΤΑ?
    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου