Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δυο θέματα για το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου!

Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας. Από «στοιχειωμένο»… μεγαλόπρεπο και τεράστιο.
Μόλις αφαιρέθηκαν οι συρμάτινοι φράχτες, τα μεταλλικά παραπετάσματα οι σκαλωσιές και ο περιβάλλον χώρος καθαρίστηκε και φυτεύτηκε, φάνηκε το μεγαλόπρεπο και μοντέρνο
κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Ραφήνας, που για μια δεκαετία περίπου, από μισαλλοδοξία και πολιτική αβελτηρία, φάνταζε «στοιχειωμένο».
Κατά το παρελθόν, είχαν ακουστεί και σήμερα ακούγονται πολλά για το κατασκευαστικό κόστος και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.




Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, προφανώς παρασυρμένη από άτομα του περιβάλλοντός της και προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη,  διέπραξε -κατά την άποψή μας- τραγικό πολιτικό λάθος, σταματώντας τις διαδικασίες αποπεράτωσης του, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, παρακούοντας τις συνετές φωνές, που έλεγαν, μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας κ. Κεχαγιόγλου, προς τον οποίο στρεφόντουσαν τα βέλη, «πως είναι δυνατόν παράλληλα με τον έλεγχο να συνεχιστεί το έργο».
Η πενταετής και πλέον εγκατάλειψη του κτιρίου, αφενός μεν είχε γίνει βορρά επιτηδείων, αφετέρου δε, είχε υποστεί φθορές από τις καιρικές συνθήκες.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, παρά τις όποιες «βαλτές» δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πήρε το ρίσκο(;) και ήλθε σε συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει δικαστικά δικαιωθεί για το ποσό των 137.000 για τόκους,  (εκτός του κεφαλαίου των 410.000 Ευρώ), να αποκαταστήσει τις όποιες ζημιές έχει δημιουργήσει η πενταετής και πλέον εγκατάλειψη.
Όπως μας είπε, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Πιστικίδης, «το έργο σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους δημότες για κάλυψη μέρους των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων. Ελπίζουμε, συνέχισε, ότι σύντομα θα εξασφαλίσουμε χρήματα για την αποπεράτωση  του αμφιθεάτρου που σήμερα είναι ημιτελές»
Εμμένει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου στη μη Απόδοση των Διαθεσίμων.
Στην τελευταία συνεδρίαση (22-6) του ΔΣ  Ραφήνας-Πικερμίου, μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Βασίλη Πιστικίδη, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γραμμή του Συλλογικού Οργάνου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και να μην μεταφερθούν τα αποθεματικά του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ωστόσο, τόνισε, «ότι  παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που θα της δίνει την δυνατότητα να πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων χωρίς την συναίνεση των δημοτικών συμβουλίων».
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ στο ετήσιο τακτικό συνέδριό της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής κατά πλειοψηφία απεφάσισε: «Να μην μεταφέρουν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο αν η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Σε αυτή την περίπτωση, η ΚΕΔΕ, θα δεσμευθεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού».


Περισσότερα: www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου