Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Eσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Επιστρέφει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών
Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.
Καθώς μετράμε αντίστροφα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους δανειστές, ο πρωθυπουργός αφού ενημέρωσε στην Αθήνα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο και πραγματοποίησε σειρά επαφών με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, επιστρέφει στην έδρα της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις. Στις Βρυξέλλες έχουν παραμείνει, άλλωστε, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού κλείστηκε για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας και να υπάρξει τελική συμφωνία στο κρίσιμο αποψινό Eurogroup. Όπως κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ώρες, η πιο πιθανή εξέλιξη είναι η εξάμηνη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα.




Αν, όντως, υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup και κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, τότε θα αρχίσουν οι κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα συνεδριάσουν διαδοχικά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

www.businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου