Παραμένει και σήμερα το πρωί η κινητικότητα στα ΑΤΜ των τραπεζών, ωστόσο υπάρχει ψυχραιμία και δεν παρατηρούνται μέχρι στιγμής ελλείψεις ρευστότητας.
Τα ξημερώματα είχαν παρατηρηθεί ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών για ανάληψη μετρητών μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το Δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής.
Στο μεταξύ, αρμόδιο στέλεχος της ΤτΕ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στις τράπεζες, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών με μετρητά.




Αναφερόμενη για το ζήτημα της ρευστότητας στα ΑΤΜ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, δήλωσε:
“Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών, αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν”.
Κινητικότητα παρατηρείται και σε βενζινάδικα, ωστόσο παρά τις ουρές που έχουν σχηματιστεί περιστασιακά σε πρατήρια καυσίμων, πηγές τόσο των διυλιστηρίων όσο των εταιρειών εμπορίας και των πρατηριούχων υπογραμμίζουν ότι υπάρχει επάρκεια και δεν υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας.
capital.gr