Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μια ιδιαίτερη στιγμή! Εγκαίνια για την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

"Προ των Χριστουγέννων του 2014, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π Γιώργος Δουβίτσας, ζήτησε από τα μέλη της πολιτιστικής επιτροπής προτάσεις για εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.
 Μεταξύ των άλλων ο Πλάτων Ανδριτσάκης πρότεινε τη δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης. πρόταση που αμέσως έγινε δεκτή, αφού άλλωστε ήταν - ανέκαθεν - επιθυμία πολλών συμπολιτών μας".
Με την παραπάνω εισαγωγή, ο Βλαδίμηρος Καϊσερλόγλου, καλωσόρισε πριν απο λίγο, όλους όσους βρέθηκαν στο "αίθριο" του ΚΑΠΗ Ραφήνας , για τα εγκαίνια της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης.




"Μια ιδέα λοιπόν του Πλάτωνα Ανδριτσάκη για την υλοποίηση της οποίας βοήθησαν ουσιαστικά, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχο Ευάγγελος Μπουρνούς και Αντώνης Παλπατζής, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Φίλιππός Καβουνίδης" Γιώργος Χαχολάκης, η Διευθύντρια του "Φ. Καβουνιδη Ευγενία Καπριγιάννη, ο νομικός σύμβουλος Αλέξανδρος Μαστέλος, ο Απόστολος Πικουλίδης, ο Σύλλογος Κρητών, τα μέλη του προσωρινού ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης, φίλες και φίλοι της Λέσχης εργαζόμενοι στο Δήμο, ο Γιώργος Γιώγος, ο Θεόδωρος Σέντερης, η Λίλυ Αυλωνίτου, ο Σπύρος Μισοκοίλης η κα Μήτση και ο συμπολίτης μας σκηνοθέτης Νίκος Γραμματικόπουλος " ανέφερε ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Καϊσερλόγλου ευχαριστώντας , όλους όσοι με το δικό τους τρόπο στάθηκαν δίπλα του για να στηθεί η Λέσχη.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει απο παλιά για τη λειτουργία χειμερινού κινηματογράφου στη Ραφήνα .
"Ήταν στη λογική μας , σαν παράταξη να αναβιώσουμε τη κινηματογραφική λέσχη" ανέφερε ο Δήμαρχος, για να κλείσει το σύντομο χαιρετισμο του με κάλεσμα προς όλους "ελεύθερα ολοι οι πολίτες του Δήμου μπορούν γενικότερα και για πολιτιστικά θέματα να βάλουν ένα λιθαράκι να προχωρήσουμε μπροστά" .
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου ο οποίος έκανε μια ιδιαίτερα λεπτομερή αναφορά στο ιστορικό της δημιουργίας του δημοτικού χειμερινού κινηματογραφου για να καταλήξει στο Πνευματικο και Πολιτιστικό Κέντρο Ραφήνας  και στην αίθουσα κινηματογράφου-θεάτρου που θα πρέπει να ολοκληρωθει εντος του Πολιτιστικού Κέντρου. Για όλα όσα ανέφερε ο π. Δήμαρχος θα επανέλθουμε με νεώτερη ανάρτηση γιατι αξίζει να τα διαβάσετε.
Μετα τον Ανδρέα Κεχαγιόγλου, τον λόγο έλαβε ο Πλάτων Ανδριτσάκης, οποίος αναφερόμενος στο  κακόβουλο σχόλιο που ακούστηκε απο κάποιους ότι δηθεν η κινηματογραφική λέσχη Ραφήνας είναι μια παρέα , θύμισε στο ακροατηριο ότι "οι παρέες έγραψαν ιστορία στην Ελλάδα".
Πριν απο τη προβολή του ντοκιμαντέρ του Ν. Γραμματικόπουλου "Τριγλίας τέφρα, κόσμημα Ραφήνα" , ακούστηκαν τραγούδια του κινηματογραφου με τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη στη κιθάρα, τον Στέλιο Ταχιάτη στο βιολοντσέλο και φωνητικά απο την Δάφνη Πανουργιά.
Μετά το τέλος του ντοκιμαντέρ, η Κινηματογραφική Λέσχη παρέθεσε "μικρή δεξίωση" για τους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια και ήταν εκτός απο τους προαναφερόμενους : η Αντιδήμαρχος Δήμτρα Τσεβά, ο π. Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου καθηγητής Γιάννης Φίλος ,







η Πρόεδρος του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων στη  Ραφήνα Χριστίνα Παναγιώτου με τα μέλη του ΔΣ Σωσώ Λέου και Άννα Ραπτοπούλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου Αλέξανδρος Καφέζας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πέτρος Βλαχάκης, τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής Αντώνης Στεφανάκης, Αντώνης Μαυράκης και Δημήτρης Μακρής , ο Δημήτρης Σκαρεας απο τη Δημοτική Φιλαρμονική και πολλοί Ραφηνιώτες cinefil.


Περισσότερα: http://www.rpn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου