Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ευρεσιτεχνία της Apple για την κεραία του iPhone

H Apple κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για ένα υλικό που θα κάνει παρελθόν τα χαρακτηριστικά κοψίματα του μετάλλου για την κεραία του iPhone.
Μέχρι σήμερα στο πίσω μέρος του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus υπήρχε ένα χαρακτηριστικό σημείο στο οποίο έπρεπε να διακοπεί η αρμονία της μεταλλικής κατασκευής προκειμένου να μπορεί η κεραία να επιτρέπει στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να εισέρχονται και να εξέρχονται από το πλαίσιο. Αυτές οι γραμμές, πολύ συχνά έχαναν το χρώμα τους από την φθορά εισόδου και εξόδου από τις τσέπες.




Η Apple φαίνεται πως έχει λύσει το πρόβλημα με την δημιουργία ενός νέου υλικού που θα μπορεί να δουλεύει κανονικά στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, ενώ δεν θα είναι απαραίτητες οι γραμμές αυτές που χαλούσαν τον όλο μεταλλικό σχεδιασμό. Το νέο υλικό δεν πρόκειται να έχει κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με συνέπεια να μην αντιμετωπίσει η Apple ένα καινούριο Antennagate, όπως είχε συμβεί με το iPhone 4 στο παρελθόν.

Από την άλλη μεριά, είναι άγνωστο το εάν αυτή η πατέντα της Apple θα βρει τελικά εφαρμογή σε ένα από τα επόμενα μοντέλα iPhone, καθώς η αμερικανική εταιρεία διερευνά συχνά – πυκνά τρόπους να εξελίξει τα προϊόντα της, χωρίς να κάνει πράξη όλες τις εφευρέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου