Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Πιείτε καφέ και χάστε κιλά!

Πιείτε καφέ και χάστε κιλά!
Γράφει η Μαρία Κωνσταντοπούλου
Η κατανάλωση καφέ βοηθάει τελικά στην απώλεια βάρους;
Ο καφές έχει αρκετά θετικά και αρνητικά στοιχεία για την υγεία μας και όλα εξαρτώνται
από το πώς τον καταναλώνουμε. Φυσικά, αν ανήκετε στην ομάδα των “εξαρτημένων” από τον καφέ, όπως εγώ, δεν πρόκειται να τον κόψετε! Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και επομένως, τα περιττά κιλά!




1. Καταναλώνετε καφέ με μέτρο!
Για να σας βοηθήσει ο καφές στο να χάσετε βάρος, είναι πολύ σημαντικό να τον καταναλώνετε με μέτρο. Περιοριστείτε σε 1 με 2 κούπες καφέ ημερησίως και εάν παρουσιάζετε σημάδια αϋπνίας, αρχίστε να καταναλώνετε καφέ decaf.

2. Ξεχάστε την κρέμα και τη ζάχαρη
Η κρέμα και η ζάχαρη στον καφέ σας απομακρύνουν από το στόχο σας! Αν μάλιστα, βάζετε πολλή ζάχαρη στον καφέ σας, μπορεί τελικά να αποκτήσει τόσες θερμίδες όσες και ένα γλυκό. Εάν δε μπορείτε να συνηθίσετε το σκέτο καφέ, καλό θα είναι να τον συνδυάζετε με άπαχο γάλα και γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη.

3. Πιείτε καφέ αμέσως μετά από το γεύμα σας
Πολλοί ίσως το κάνουμε για να χωνέψουμε πιο εύκολα, αλλά έχει αποδειχθεί ότι αν καταναλώσουμε καφέ μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, μειώνονται οι πιθανότητες να παρεκτραπούμε και να αρχίσουμε τις παρασπονδίες με ανθυγιεινά snacks και υπερ-παχυντικά γλυκά.

4. Καταναλώστε καφέ μία ώρα πριν τη γυμναστική σας
Ο καφές, λόγω των συστατικών του, μας κρατάει σε συνεχή εγρήγορση και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειάς μας. Για το λόγο αυτό, μπορούμε να κάνουμε πιο έντονη άσκηση μετά την κατανάλωσή του. Θα είναι, όμως καλό, να περιμένουμε μία ώρα πριν γυμναστούμε για να μην πειράξει το στομάχι μας.

Έχει αποδειχθεί ότι ο καφές, λόγω των αντιοξειδωτικών του στοιχείων, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών και στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού μας. Γι” αυτό, ας εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του συνετά!

1 σχόλιο:

  1. καλώς σε βρήκα και καλώς ωρίσες στο μπλογκ μου..καλό καλοκαίρι νάχουμε με υγεία!! καλή επιτυχία στο μπλογκ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου