Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ: Για την "συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Σχολική Στέγη"

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαρκόπουλο 10/04/2015
Αρ. Πρωτ. 82/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την "συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Σχολική Στέγη"
Πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της 01/04/15, με μοναδικό θέμα την Δημόσια Σχολική Στέγη, μετά από
απαίτηση της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου.
Από την χρήσιμη συζήτηση που ακολούθησε, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Είχε θετικό αποτέλεσμα η προσπάθειά μας να αναδείξουμε το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Αυτή η προσπάθειά μας ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας κι έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που θέσαμε, κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Αποφύγαμε τις φραστικές αντιπαραθέσεις που, πιθανότατα, θα εκτρέπανε την ουσία της συζήτησης.




Παρά την θετική εκτίμηση που υπήρξε, από τους περισσότερους ομιλητές στο Δημ. Συμβούλιο, για την ορθότητα των θέσεών μας αλλά και την ολοκληρωμένη εικόνα που δώσαμε για την κατάσταση των σχολείων, δεν είδαμε και την ανάλογη στάση από την Δημοτική αρχή.
Στην ουσία δεν πήραμε καμιά απάντηση για τα τόσα προβλήματα που αναφέραμε.

"Ταμπουρώθηκε" πίσω από την πρότασή της για δημιουργία σχολικών μονάδων δίπλα στον ιππόδρομο και ... ξεμπέρδεψε!. Για εμάς αυτή η πρόταση, στην ουσία, είναι υπεκφυγή γιατί μεταφέρει τη λύση του προβλήματος στο αόριστο μέλλον.
Ίσως ο κος Δήμαρχος να πιστεύει ότι παράγει «θεάρεστο έργο» για τις αρμοδιότητές του στα σχολεία. Εμείς έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη διότι, στην ουσία, υλοποιεί την πολιτική της πολιτείας με «μπαλώματα και κοντέϊνερς», συνοδευόμενη από αλαζονεία και απαξίωση για τους γονείς και τους εκπροσώπους τους.
Εμάς αυτή η εξέλιξη δε μας απογοητεύει. Αντίθετα μας δυναμώνει γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Γνωρίζαμε από την αρχή τις δυνατότητες που θα έδινε μια συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο.

Τέλος μας ικανοποίησε ιδιαίτερα η έντονη παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρακολούθησαν την συζήτηση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες (το Δημ. Συμβούλιο τελείωσε στις 2:00' π. μ.). Εκεί νομίζουμε ότι οι Σύλλογοι πρέπει να αναζητήσουν τη δύναμή τους.

Στον κοινό κι ενωτικό αγώνα γονιών και εκπαιδευτικών, που όχι μόνον δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά, αντίθετα, τους ενώνουν κοινά προβλήματα και αγωνίες. Όπως η μόρφωση των παιδιών μας, οι άσχημες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευ-τικούς στα σχολεία και η απαξίωση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ,
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ … ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου