Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Νεπάλ: Βίντεο από drone αποκαλύπτει την βιβλική καταστροφή
Το Νεπάλ μετράει τις πληγές του έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 7,9 Ρίχτερ και τους δεκάδες μετασεισμούς που εξακολουθούν να αναστατώνουν τις πληγείσες περιοχές.Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διασωθέντα Κίσορ Ράνα σκιαγραφούν την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε κτίρια και μνημεία στην πρωτεύουσα της χώρας.Στο μεταξύ, χιλιάδες είναι όσοι αντιμετωπίζουν τραυματισμούς και παρ΄όλα αυτά αναμένεται να διανύσουν ένα ακόμα βράδυ σε πλατείες με τον φόβο νέων ισχυρών μετασεισμών.Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο δίκτυο Sky News ο Νέβιλ Λάζαρους, πέρα από την αγωνία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων και τον πόνο από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών που φτάνει τους 4.100, διογκώνεται και η οργή για την έλλειψη υποδομών.«Δεν υπάρχουν υποδομές στο αεροδρόμιο ή σε άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς στην πόλη. Υπάρχει θυμός ανάμεσα στον κόσμο καθώς δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, σημειώνεται έλλειψη πόσιμου νερού και φαγητού», αναφέρει ο ανταποκριτής.

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της περιοχής καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στις κλίνες, με αποτέλεσμα οι χειρουργοί να πραγματοποιούν επεμβάσεις ακόμα και εντός των προσωρινών σκηνών που έχουν στηθεί στην Ιατρική Σχολή του Κατμαντού.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί με τον ισχυρότερο να αγγίζει τα 6,7 Ρίχτερ, δυσχεραίνοντας το έργο των διασωστών.

Όλα αυτά, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 6.000, ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000 θύματα.


Δανάη Δασοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου