Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Έκανε τη βόλτα της και βρήκε και ένα διαμάντι!

ΗΠΑ: Έκανε τη βόλτα της και βρήκε και ένα διαμάντι!
«Διαμάντι Αλληλούια». Αυτό το όνομα έδωσε μια γυναίκα από το Αρκάνσας των ΗΠΑ, σε ένα διαμάντι 3,69 καρατίων που ανακάλυψε στο πάρκο.
Η Σούζι Κλαρκ, είδε κάτι να λάμπει στο χώμα. Λίγες στιγμές νωρίτερα, προσευχόταν στο συγκεκριμένο πάρκο για κάποια ανκάλυψη, ένα θείο σημάδι.




Το διαμάντι σε μέγεθος φασολιού, έπεσε αμέσως στο οπτικό της πεδίο.

Το συγκεκριμένο πάρκο, ονομάζεται «Κρατήρας των διαμαντιών» και έχει παράδοση στην ανακάλυψη των συγκεκριμένων πολύτιμων λίθων από περαστικούς. Τον περασμένο αιώνα, βρέθηκαν στο εν λόγω πάρκο 75.000 διαμάντια.

Το διαμάντι που βρήκε η Κλαρκ, αποτελεί το μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε στο συγκεκριμένο πάρκο αυτή τη χρονιά.

Σχεδιάζοντας να κρατήσει το διαμάντι, η Κλαρκ έμαθε πως, αν και θα πρέπει να το πάει για ανεξάρτητη εκτίμηση, ένα παρόμοιο, μεγέθους 3,89 καρατίων, πωλήθηκε πέρσι έναντι 20.000 δολαρίων!

Ο κρατήρας των διαμαντιών, αποτελεί το όγδοο μεγαλύτερο απόθεμα διαμαντιών στον πλανήτη, όσο αφορά στην επιφάνεια. Άνοιξε το 1972 και έκτοτε, παραμένει το μοναδικό δημόσιο. Ο κόσμος είναι ελεύθερος να περπατήσει κατά μήκος του πάρκου και αν βρει κάποιο διαμάντι το κρατάει!

Μάλιστα σε αυτό βοηθούν οι φροντιστές του πάρκου, οι οποίοι το οργώνουν τακτικά, ώστε να κάνουν πιο εύκολη την ανακάλυψη των πολύτιμων λίθων από τους τυχερούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου