Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία: Γάλλοι στρατιώτες βιάζουν παιδιά

Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία: Γάλλοι στρατιώτες βιάζουν παιδιά που λιμοκτονούν
Η ισχυρή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ παραμένει στη χώρα από τα τέλη του 2013, εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ
χριστιανών και μουσουλμάνων με σκοπό την προστασία των πιο ευάλωτων πληθυσμών.




Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας για την άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση των πεινασμένων παιδιών της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας από Γάλλους στρατιώτες, που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη χώρα.



Από τα τέλη του 2013, όταν οι βιαιότητες και η ένταση μεταξύ των κοινοτήτων χριστιανών και μουσουλμάνων έφθασαν στο έπακρο, ο ΟΗΕ απέστειλε στην χώρα ειρηνευτική δύναμη για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων.

Όμως, μια απόρρητη εσωτερική έκθεση του διεθνούς οργανισμού, που διέρρευσε από την ομάδα ακτιβιστών «Aids Free World» στη βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκαλύπτει ότι πεινασμένα παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από Γάλλους στρατιώτες, όταν επισκέπτονται τα στρατόπεδα της ειρηνευτικής δύναμης, για να ζητήσουν λίγο φαγητό!



Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ένα εννιάχρονο αγόρι στις αρχές του 2014 επισκέφθηκε στρατόπεδο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Μπανγκουί για να ζητήσει τρόφιμα από τους Γάλλους στρατιώτες. Το αγόρι και ο φίλος του αναγκάστηκαν, παρά την θέλησή τους, να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις, προκειμένου να πάρουν φαγητό από το στρατόπεδο.

Η διαρροή της έκθεσης έρχεται στη δημοσιότητα σε μια χρονική στιγμή, όπου ο ΟΗΕ έχει αποφασίσει να αυξήσει την  ειρηνευτική δύναμη κατά 1.000 επιπλέον άτομα στην ήδη ισχυρή δύναμη των 12.000 στρατιωτών και μια διπλωματική διαμάχη θα μπορούσε να προκληθεί στην Ευρώπη, αφού ένας υπάλληλος του ΟΗΕ απολύθηκε με την κατηγορία ότι μετέδωσε την πληροφορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις γαλλικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου