Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Francois Michelin: Πέθανε ο άνθρωπος που άλλαξε την βιομηχανία ελαστικών

Francois Michelin: Πέθανε ο άνθρωπος που άλλαξε την παγκόσμια βιομηχανία ελαστικών
Κράτησε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης για περισσότερο από μισόν αιώνα, διάστημα αρκετό για να μεταμορφώσει μια
μικρομεσαία οικογενειακά ελεγχόμενη εταιρεία σε έναν παγκόσμιο κολοσσό.
Με μια λιτή ανακοίνωση, όπως θα ήθελε και ο πάντα ταπεινός στην προσωπική του ζωή Francois Michelin, η μεγάλη γαλλική βιομηχανία ελαστικών ανακοίνωσε το θάνατο του προέδρου της και εγγονού του ιδρυτή της.




Ο 88χρονος Francois Michelin κράτησε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης για περισσότερο από μισόν αιώνα, διάστημα αρκετό για να μεταμορφώσει μια μικρομεσαία οικογενειακά ελεγχόμενη εταιρεία σε έναν παγκόσμιο κολοσσό, στην μεγαλύτερη βιομηχανία ελαστικών της Ευρώπης και στην εταιρεία εκείνη που με τις τεχνολογικές πρωτιές και συνεχείς αναζητήσεις άλλαξε - κυριολεκτικά – το ίδιο το προϊόν, την ίδια τη δομή και την εικόνα της συγκεκριμένης βιομηχανίας διεθνώς!

Από το 1995 έως και το 2002, όταν αποσύρθηκε από τις οργανικές θέσεις που κατείχε στον όμιλο, όχι όμως και από την ενεργό δράση, ο μεσιέ Michelin μετέτρεψε την εταιρεία σε έναν κολοσσό με παρουσία σε όλο τον κόσμο και με εργοστάσια σε 25 διαφορετικές χώρες. Εκείνο πάντως που έκανε όλη τη διαφορά ήταν η εφεύρεση του πρώτου ελαστικού ράντιαλ, του Michelin X, που εκτίναξε την εταιρεία σε παγκόσμιο παίκτη και σε πολυεθνικό όμιλο πρώτης γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου