Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Κόλαση στη Βαλτιμόρη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη

Κόλαση στη Βαλτιμόρη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη
Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Βαλτιμόρη τις τελευταίες ώρες, καθώς μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, Αφροαμερικανού που πέθανε
εξαιτίας των αστυνομικών, υπήρξαν σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τις αρχές, με δεκαπέντε αστυνομικούς να αναφέρονται προς στιγμήν ως τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες 27 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.
Τέσσερις μεγάλες φωτιές καίνε αυτή την ώρα σε ολόκληρη την πόλη, ενώ οι διαδηλωτές μαχαιρώνουν τις μάνικες για να αποτρέψουν την πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της!

Μαγαζιά έχουν λεηλατηθεί, άλλα έχουν καεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί συνεχίζουν να δέχονται βροχή από πέτρες, τούβλα και κάθε λογής αντικείμενο.Οργισμένοι από ακόμη ένα θάνατο Αφροαμερικανού στα χέρια αστυνομικών, οι διαδηλωτές  πέταξαν πέτρες, έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και σπρέι πιπεριού, για να τους απομακρύνουν. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από αυτοκίνητα που καίγονται, αλλά ακόμη και από ένα κατάστημα το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, κήρυξε την Βαλτιμόρη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επιστρατεύει την Εθνοφρουρά για να σταματήσει τους διαδηλωτές. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα είχε ενημερώσει και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Πάντως οι αστυνομικοί ισχυρίζονται πως τις τελευταίες μέρες είχαν λάβει απειλητικά τηλεφωνήματα από τοπικές εγκληματικές οργανώσεις, ότι θα εκμεταλλεύονταν τη σημερινή συγκυρία για να σκοτώσουν κάποιο άνθρωπο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου