Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πώς κατάφερε να γίνει πλούσιος καθαρίζοντας... υδρορροές αφιλοκερδώς!


Μια απίστευτη αλλά άκρως πραγματική ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ένας οικοδόμος στη Βρετανία έγινε πλούσιος από το πουθενά!
Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθε ότι ένας συνταξιούχος τού άφησε κληρονομιά... 500.000 λιρών (690.583 ευρώ) επειδή εκείνος καθάριζε δωρεάν τις υδρορροές της κατοικίας του ηλικιωμένου στο Ένφιλντ (προάστιο του Λονδίνου) και επειδή είχαν αναπτύξει φιλική σχέση, σύμφωνα με την Daily Mail.
Friendship: Mr Sharp said he did not attend Mr Butcher's funeral because he did not want to upset anyone
O κληρονόμος Ντάνιελ Σαρπ
Ο συνταξιούχος, ονόματι Ρόναλντ Μπούτσερ, ο οποίος περιγράφεται από τους γείτονές του ως «μοναχικός και ήσυχος άνθρωπος», άφησε στον οικοδόμο Ντάνιελ Σάρπ, το μισό εκατομμύριο στερλίνες, εξηγώντας ο ίδιος στη διαθήκη του ότι η φιλία τους «οικοδομήθηκε» όταν ο κ. Σαρπ αρνήθηκε λεφτά από τον 75χρονο για να καθαρίζει τις υδρορροές του.
Bequest: Ronald Butcher (pictured), 75, left his £500,000 fortune to a builder when he died two years ago
O Ρόναλντ Μπούτσερ
Ωστόσο, όπως είναι επόμενο με τόσα χρήματα, η οικογένεια του Μπούτσερ, (τον οποίο σημειωτέον δεν αναζήτησε κανείς επί δυο μήνες μετά το θάνατό του και η σορός του βρέθηκε σε αποσύνθεση στο σπίτι του...) αμφισβητούν τη διαθήκη και ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαρπ είπε «ψέματα» για τη φιλία του με τον συνταξιούχο, ο οποίος τροποποίησε τη διαθήκη του για να συμπεριλάβει τον οικοδόμο λίγους μήνες πριν το θάνατό του, το 2013. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από τον δικαστή να ανακαλέσει την ισχύ της διαθήκης υπέρ μιας παλαιότερης στην οποία αφήνει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε αυτούς.
Ο οικοδόμος δήλωσε «σοκαρισμένος» από τη διαθήκη του φίλου του στα βρετανικά ΜΜΕ, ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία επίδραση στην αλλαγή της διαθήκης στο «παρά πέντε» του θανάτου του.
Home: Mr Butcher became friends with Mr Sharp after the builder cleared the gutters of his home (above) in Enfield, north London, six years before his death
Η κατοικία του ηλικιωμένου στο Ένφιλντ
Από την πλευρά της, η οικογένεια του Μπούτσερ αναγνωρίζει μεν ότι ο 75χρονος είχε σώας τας φρένας κατά τη σύνταξη της διαθήκης το 2013, ωστόσο επισημαίνουν τον «περίεργο» χαρακτήρα της αλλαγής, υποστηρίζοντας αυτό θα πρέπει να «διεγείρει υποψίες» για την εμπλοκή του οικοδόμου.
Ο δικηγόρος του κ. Σαρπ αντιτείνει ότι ο ηλικιωμένος «βρήκε ένα φίλο στον κ. Σαρπ, κάποιον με τον οποίο μπορούσε να συζητήσει. «Είχαν κοινά ενδιαφέροντα, και τού άρεσε να ακούει για το γιο του κ. Σαρπ.» «Αυτή είναι μια εξήγηση γιατί έκανε νέα διαθήκη το 2013» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου