Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από άσκηση Ελληνικών και Ισραηλινών Αεροσκαφών

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από άσκηση ελληνικών και ισραηλινών αεροσκαφών
Ανοιχτά του Καστελόριζου δέκα αεροσκάφη πέταξαν σε μοναδικούς συνδυασμούς, για πρώτη φορά με τη συμμετοχή δυνάμεων από το Ισραήλ.
Δέκα αεροσκάφη της ελληνικής και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν την Τρίτη 25 μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, σε μοναδικά εντυπωσιακούς συνδυασμούς.




Στο μεικτό σχήμα που εντυπωσίασε με τους σχηματιστούς του, συμμετείχαν και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης και ο αρχηγός της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας υποπτέραρχος Αμίρ Εσέλ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου, διεξήχθη η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές -Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης (Counter Air Operations), Αποστολές Επιθετικής Σάρωσης (Fighter Sweep), Επιχειρήσεις Εναντίον Δυνάμεων Επιφάνειας (Anti Surface Force Air Operations), Επιχειρήσεις Υποστήριξης - Αεροπορικής Αναγνώρισης,  Επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης (Combat Search and Rescue), Αποστολές Στρατηγικής Επίθεσης, Άμεση Καταστολή Στόχων (Time Sensitive Targets)-, σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα.

Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και Μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου