Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Η Βίβιαν Γουέστγουντ κατά της υδραυλικής ρωγμάτωσης

Βρετανία: Η Βίβιαν Γουέστγουντ κατά της υδραυλικής ρωγμάτωσης
Η διάσημη σχεδιάστρια κρατούσε στην αγκαλιά της μία κούκλα που ήταν καλυμμένη με κηλίδες αίματος και είχε ακρωτηριασμένο το ένα της χέρι.
H Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου σήμερα κρατώντας στην αγκαλιά της ένα «βρέφος του μέλλοντος» που έχει γεννηθεί έπειτα από τη περιβαλλοντική μόλυνση που προκάλεσε η μέθοδος της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking).

Πρόκειται για μία ακόμη διαμαρτυρία που οργάνωσε για να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτήν την τεχνική εξόρυξης φυσικού αερίου.

Η 74χρονη σχεδιάστρια, που είναι γνωστή για τις εκστρατείες που διεξάγει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος όπως επίσης και τις τολμηρές της δημιουργίες, κρατούσε στην αγκαλιά της μία κούκλα που ήταν καλυμμένη με κηλίδες αίματος και είχε ακρωτηριασμένο το ένα της χέρι, στην οποία η οργάνωση Talk Fracking έδωσε το όνομα το «ακρωτηριασμένο "μωρό του μέλλοντος" που γεννήθηκε από τη μέθοδο fracking και έχει υποστεί εγκαύματα από την ακτινοβολία».

Η διάσημη Βρετανίδα στεκόταν μπροστά από μία διαφημιστική πινακίδα που διακωμωδούσε τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και τους πολιτικούς και όπου αναγραφόταν η φράση «Ας παραμείνουμε στο δρόμο προς το μέλλον του fracking».

Η Γουέστγουντ πόζαρε στον φακό κρατώντας την κούκλα, ενώ την περιστοίχιζαν μοντέλα που παρέπεμπαν σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον είχε καταστραφεί τα οποία στέκονταν σε ξυλοπόδαρα.

Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας την 7η Μαίου.
«Προσπαθώ να αφυπνίσω τους ανθρώπους για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν» δήλωσε η σχεδιάστρια.
«Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή» προσέθεσε η ίδια.

Η εξόρυξη του σχιστολιθικού αερίου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα, η υδραυλική ρωγμάτωση, συνίσταται στην έγχυση στο βράχο τεράστιων ποσοτήτων νερού υπό πίεση, μαζί με άμμο και χημικές ουσίες. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έτσι υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας ή ακόμη και να προκληθούν σεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου