Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα του Μαραθώνα;

Το επερχόμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα λόγω αναδιάρθρωσης έφερε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος με επερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησε την άρση της συγκεκριμένης απόφασης, αφού όπως τόνισε ο Μαραθώνας θα θυμίζει «ανοχύρωτη πόλη».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Επικρατείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κλείσιμο του Α.Τ. Μαραθώνα γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής, αφού σε μία εποχή που η επισκεψιμότητα στη περιοχή είναι αυξημένη δεν θα υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, ενώ τόνισε ότι το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του εφικτού.

Διαβάστε την επερώτηση του Βασίλη Οικονόμου αναλυτικά: 
 
«Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι πρόκειται να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα του ιστορικού Μαραθώνα.

Διαβάζουμε ότι σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειας τους και κυρίως 24 ώρες το 24ωρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.

Όπως αντιλαμβάνεστε κε Υπουργέ η μείωση των αστυνομικών τμημάτων γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε ότι είναι στις προθέσεις σας να επαναφέρετε τον «αστυνομικό της γειτονιάς» με σκοπό ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και με αυτή σας την κίνηση πράττετε ακριβώς το αντίθετο.

Η τεράστια περιοχή του Μαραθώνα θα μείνει «ανοχύρωτη» σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή λόγω θέρους είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και με την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος δεν θα μπορεί να προστατευτεί καταλλήλως, το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του εφικτού, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σήμερα που η χώρα μας γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος μετανάστευσης που σίγουρα θα επιβαρύνει και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Δυστυχώς αυτό δεν θα εφαρμόζεται πλέον αποτελεσματικά στο Δήμο Μαραθώνα.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Είναι αληθή τα δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν να βάζετε λουκέτο στο Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα; Το προβλέπει κάποια νέα «κρυφή» μνημονιακή απαίτηση; Aν ναι, ποιος ο σχεδιασμός σας και με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσετε το αίσθημα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους κατοίκους της περιοχής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου