Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Εφιάλτης - Koριοί μεταλλάχτηκαν και κατακλύζουν τις πόλεις

Κάποιος που ζει στην πόλη μπορεί να μην γνωρίζει τους κοριούς όμως υπάρχουν και μάλιστα βρίσκονται στους χώρους που
κοιμούνται οι άνθρωποι και θρέφονται κατά την διάρκεια της νύχτας με το αίμα τους.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι κοριοί μπορούν να μετατρέψουν ένα διαμέρισμα σε "κόλαση", αναφέρει ο Business Insider.




Τα τσιμπούρια και οι κοριοί δεν ήταν πάντα στις ΗΠΑ ο... φόβος και ο τρόμος, αφού για δεκαετίες άνθρωποι και τσιμπούρια ζούσαν σε απόλυτη αρμονία χωρίς τα έντομα να επιτίθενται στους ανθρώπους κατά την διάρκεια του ύπνου τους, αφού δεν εμφανίζονταν στις πόλεις.
Σύμφωνα με την συγγραφέα Brooke Borel, η αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς των κοριών δεν είναι κάτι νέο αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα.
Χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι των σπηλαίων ανέχονταν τις επιθέσεις από τσιμπούρια και κοριούς και ζούσαν μαζί τους, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς. Όταν άρχισε να εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος και οι άνθρωποι δημιούργησαν πόλεις, κουβάλησαν μαζί τους στις νέες τους κατοικίες και τους κοριούς.
Οι κοριοί προσαρμόστηκαν στο νέο τρόπο ζωής και τα τελευταία χρόνια υπέστησαν την πιο τρομακτική εξέλιξη. Έγιναν ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα και επιτάχυναν τον μεταβολισμό τους ώστε να αυξήσουν της χημικές τους άμυνες.
Έτσι οι επιστήμονες ψάχνουν νέο τρόπο αντιμετώπισης και εξαφάνισης των κοριών.
Η βιολόγος Regine Gries για παράδειγμα, ανάγκασε τον εαυτό της, τα τελευταία 5 χρόνια, σε περίπου 180.000 τσιμπήματα κοριών, για να καταλάβει αυτή και η ομάδα της τον τρόπο που λειτουργούν και πώς θα καταφέρουν να τα εξοντώσουν.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα καταλάβει γιατί οι κοριοί επέστρεψαν στις πόλεις τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα οι άνθρωποι, όπως αναφέρει η Brooke Borel, παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιστροφή.
Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επιστήμονες ανακάλυψαν το δραστικό εντομοκτόνο DDT. Το συγκεκριμένο δηλητήριο, απάλλαξε τους ανθρώπους από εκατομμύρια έντομα, μαζί τσιμπούρια και τους κοριούς, όμως λόγω των τερατογενέσεων για τις οποίες κατηγορήθηκε, εγκαταλείφθηκε η χρήση του.
Εδώ και λίγο καιρό τα τσιμπούρια και οι κοριοί άρχισαν να εμφανίζονται ξανά.
Τα διεθνή ταξίδια από και προς τις ΗΠΑ, αποτελούν παράθυρο για την μεταφορά κοριών, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν ακόμα και από τις σόλες των παπουτσιών.
Η φύση κατασκευάζει το νέο κορίο που θα είναι "προγραμματισμένος" να ακολουθεί τους ανθρώπους και να ζει μαζί τους, σημειώνεται από την Borel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου