Τρίτη 28 Απριλίου 2015

9 Συμβουλές για όλους τους χρήστες Smartphone

Η αγορά των Smartphone επεκτείνεται ραγδαία. Όλο και περισσότεροι γίνονται χρήστες συσκευών Android, iPhone ή Windows Phone.
Μπορεί τα συστήματα να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν κάθε χρήστη ανεξαρτήτως OS.




Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε με την συσκευή σας, αντίστοιχα όμως υπάρχουν και άλλα τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε:
1 Μην κατεβάζετε αναξιόπιστες εφαρμογές
9 Συμβουλές για smartphone 01
Μπορεί το μονοπώλιο της Google στην αγορά των εφαρμογών Android και η αποκλειστικότητα του App Store στις εφαρμογές για iPhone, να περιορίζουν τον χρήστη, όμως παράλληλα τον προστατεύουν από κακόβουλες επιθέσεις. Τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να επιτίθενται σε συσκευές Android, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σποραδικές επιθέσεις και προς συσκευές iOS.
2 Μην ξεχνάτε να κάνετε συχνά Back up
9 Συμβουλές για smartphone 02
Εάν έχετε πληροφορίες και αρχεία στην συσκευή σας, που δεν θέλετε να τα χάσετε τότε φροντίστε να κάνετε συχνά back up. Μπορεί να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, όμως είναι σχετικά εύκολη. Ακόμη είναι καλύτερη από την εναλλακτική περίπτωση, να χάσετε τα δεδομένα σας.:
3 Μην ξεχνάτε να βάζετε κωδικό κλειδώματος
9 Συμβουλές για smartphone 03
Δεν έχει σημασία εάν έχετε iPhone με touch id, ή συσκευή Android. Πρέπει πάντα να βάζετε κωδικό κλειδώματος. Όσα περισσότερα πράγματα κάνετε με την συσκευή σας, τόσες περισσότερες πληροφορίες θα βρίσκονται στα χέρια όποιου την αποσπάσει.
4 Μην αφήνετε τις συσκευές σας χωρίς Update
9 Συμβουλές για smartphone 04
Αυτή η συμβουλή είναι πιο χρήσιμη για όσους έχουν Android. Η νέα έκδοση των λειτουργικών συστημάτων προσφέρει περισσότερες λειτουργίες και κάνει καλύτερη χρήση του συστήματος σας. Εάν έχετε iPhone 4s ή νεότερη συσκευή διαβάστε τους οδηγούς μας για την αναβάθμιση σε iOS 8.
5 Μην αποθηκεύετε όλα τα αρχεία σας στο Cloud
9 Συμβουλές για smartphone 05
Εάν θέλετε να είστε σίγουροι για τα αρχεία σας, θα χρειαστεί να κρατήσετε αντίγραφο των δεδομένων σας, σε φυσική μορφή. Αποθηκεύστε τα αρχεία σας σε έναν υπολογιστή. Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί μία υπηρεσία Cloud να πάψει να λειτουργεί και να σας αφήσει χωρίς πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας.
6 Μην φορτίζετε την συσκευή σας σε θύρα USB
9 Συμβουλές για smartphone 06
Η κάθε συσκευή έρχεται με τον δικό της φορτιστή. Εάν τον χάσετε, αγοράστε έναν φορτιστή κατασκευασμένο για την συσκευή σας. Μην φορτίζετε την συσκευή σας στον υπολογιστή. Η φόρτιση είναι λιγότερο αποδοτική, άρα και πιο αργή. Φροντίστε να έχετε το κατάλληλο καλώδιο και τον κατάλληλο φορτιστή. Έτσι θα προστατέψετε την μπαταρία σας σε βάθος χρόνου.
7 Μην αφήνετε το Smartphone Γυμνό
9 Συμβουλές για smartphone 07
Μπορεί οι κορυφαίες συσκευές Smartphone να έχουν όλο και πιο ισχυρές οθόνες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ακόμη και εάν η συσκευή σας, πέσει με την πίσω πλευρά, τα σημάδια που θα αφήσει η πτώση δεν θα σας αρέσουν. Οπότε χρησιμοποιήστε μία θήκη για να προστατέψετε την πολύτιμη συσκευή σας, Android ή iPhone.
8 Μην αγοράζετε με επιδότηση
9 Συμβουλές για smartphone 08
Ειδικά εάν πρόκειται για συσκευή Android. Οι τιμές πέφτουν πολύ γρήγορα μετά από την αρχική κυκλοφορία της κάθε συσκευής. Είναι προτιμότερο να ψάξετε για μία ευκαιρία και να αποκτήσετε την συσκευή σας χωρίς σύνδεση. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα σε βάθος χρόνου. Μπορείτε πάλι στην συνέχεια να κάνετε συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας και να εκμεταλλευτείτε σημαντικές μειώσεις στο πάγιο.
9 Μην αφήνετε την συσκευή σας να "καεί"
9 Συμβουλές για smartphone 09
Συχνά ακούγονται παράπονα για την υπερθέρμανση των συσκευών smartphone. Ελέγξτε τυχόν βλάβη στην μητρική της συσκευής, στην μπαταρία ή στον φορτιστή. Μην αφήνετε την συσκευή σε φόρτιση κοντά σε πηγές θερμότητας. Η υψηλή θερμοκρασία είναι ένδειξη βλάβης, αλλά μπορεί να γίνει και αιτία βλάβης.

Πηγή: ired.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου