Τρίτη 6 Μαΐου 2014

"Ραντεβού" Σαμαρά-Καραμανλή την Παρασκευή

Οι μετρήσεις δείχνουν πολύ χαμηλά τη συσπείρωση της ΝΔ.Στο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ - Στόχος να δοθεί μήνυμα ενότηταςΚοινή εμφάνιση θα κάνουν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καρμαναλής με αφορμή το μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή την προσεχή Παρασκευή.
Είναι μία κίνηση με κοινό στόχο από τους δύο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις “περί σκιών στις σχέσεις τους” και περαιτέρω να στείλουν μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς της παράταξης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου. Η κίνηση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι μετρήσεις που γίνονται δείχνουν πολύ χαμηλά την συσπείρωση της ΝΔ. Πάντως πέρυσι ο κ. Σαμαράς δεν είχε παραστεί, απουσία που είχε δώσει τροφή για σχόλια. Αντίθετα ήταν η πρώτη συμβολική κίνηση προς τους καραμανλικούς που είχε κάνει ως αρχηγός της ΝΔ το 2010. Από την πλευρά του κ. Σαμαρά είναι και ένα σήμα ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην διάλυση της ΝΔ και στην δημιουργία νέου κόμματος με την επωνυμία “Νέα Ελλάδα” κάτι που άλλωστε διαψεύδουν και οι στενοί του συνεργάτες. Μάλιστα το 16ο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι “ανοικτό” προκειμένου να δώσουν το παρόν και βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Από την πλευρά του κ. Καραμανλή σύμφωνα με το περιβάλλον του διαρρέει σταθερά ότι για εκείνον προέχει η ενότητα της παράταξης και ότι στηρίζει τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση ως την μόνη λύση για την χώρα στην παρούσα φάση. Ο κ. Καραμανλής αναγνωρίζει ότι η ΝΔ πρέπει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για να μην έχει πρόβλημα την επομένη η κυβέρνηση.

Το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει τριβές μεταξύ των δύο πόλων του κόμματος όπως δείχνουν και οι εκφράσεις στελεχών που αναφέρονται στο καραμανλικό περιβάλλον. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε διαφωνία για την πρωτοβουλία αναθεώρησης του Συντάγματος από τον κ. Σαμαρά ενώ λίγο πριν το Πάσχα ο κ. Βαγγέλης Αντώναρος είχε σχολιάσει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με την φράση “ανθ ημών Γουλιμίδες”. Η τελευταία συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή που είχε διαρρεύσει από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο στο πατρικό του στην Μουρούζη όπου και έγινε εκτεταμένη πολιτική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου