Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος δεν θα συναντήσει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, σε προηγούμενη συνεδρίασή του, αποφάσισε να μην συναντήσει κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο,
Δημοτικό Σύμβουλο ή Δημοτική παράταξη κατά την προεκλογική περίοδο, παρά τα αιτήματα που πιθανόν υποβληθούν από μεριά τους.

Την ίδια στάση είχε κρατήσει και στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, το 2010 κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Η εμπειρία και η γνώση που αποκτήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια ενεργής συμμετοχής στο συνδικαλιστικό κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος και τώρα στο νέο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, μας έχει διδάξει να αποφεύγουμε ανούσιες, καθαρά τυπικές και ίσως αποκλειστικά για προεκλογικούς λόγους συναντήσεις με τοπικούς υποψήφιους ή Δημοτικές παρατάξεις.

Η συγκεκριμένη περίοδος, λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές, είναι μια περίοδο που όλοι, μα όλοι οι υποψήφιοι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, συμπονούν, συμπάσχουν, αφουγκράζονται τα προβλήματά τους, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν στο πλάι τους για την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»! Ζητούν συνοδοιπόρους και συναγωνιστές για τους μελλοντικούς αγώνες των εργαζομένων, αλλά από τους προηγούμενους αγώνες των εργαζομένων… οι ίδιοι ήταν απόντες!!!

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος δεν είναι ανόητοι!!! Δεν ζητούν γνωστοποιήσεις θέσεων, δεσμεύσεις, αποφάσεις και στήριξη κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν ζητούν προεκλογικές συναντήσεις-γνωριμίες-δημόσιες σχέσεις για να εκδοθούν δελτία τύπου και ανακοινώσεις και να βγουν κάποιες φωτογραφίες με θερμές χειραψίες και πλατιά χαμόγελα.

Απαιτούν και αγωνίζονται για ουσιαστικές πράξεις, για πραγματικά έργα στήριξης και επίλυσης των προβλημάτων τους, για μια ενισχυμένη, σύγχρονη, οργανωμένη και αποδοτική Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα. ΟΧΙ για όμορφα λόγια!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές, θα ζητήσει συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει για να καταθέσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο μαζί με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
Θα τοποθετηθεί σχετικά και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί, για να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση όλων των παρατάξεων που θα εκλεγούν.

…Η συνέχεια… στα ΔΥΣΚΟΛΑ!!!

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Δ.Υ.Α.

9 σχόλια:

  1. Μήπως ο ρόλος ως συνδικαλιστές σε ότι αναλογεί δεν είναι αυτός που οι εργαζόμενοι προσδοκούν από εμάς;
    Σύμφωνα με τη θεωρία η δουλειά των συνδικαλιστών είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η προστασία τους.
    Παράλληλα όμως έχει παρατηρηθεί ότι δουλειά των συνδικαλιστών είναι και η προστασία των συντεχνιακών συμφερόντων και η προώθηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών.
    Δυστυχώς ασκούν την εξουσία που "κέρδισαν" με την ψήφο των συναδέλφων υπέρ του εαυτού τους, να είναι αλαζόνες, δημοσιοσχεσίτες και ότι είναι η μοναδική εξουσία, αφήνοντας απέξω όλους τους υποψηφίους στα καυτά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. ΓΙΑΤΙ?!!
    Τα δήθεν περί του δελτίου τύπου για «Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!" εκφράζουν αποκλειστικά, αυτούς που προωθούν την δική τους ύποπτη στάση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το δικό τους «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού δικού τους «ξεβολέματος»!"
    Όταν δεν υπάρχει μια παραγωγική διαδικασία διαλόγου και αποφάσεων και υπάρχει μια άλλη προσέγγιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης καριέρας είναι ολοφάνερο ότι αυτά δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των συναδέλφων εργαζομένων.
    Η αλαζονεία και ο συγκεντρωτισμός δεν αφήνει να φανεί η ρεαλιστική πλευρά των προβλημάτων, αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα.
    Ακόμη κάθε φορά που υπήρχε εξέλιξη σε κάποιο ζήτημα η πρόβλημα, μια ιδέα, ένα κείμενο, μια διαφορετική άποψη από αυτή που έχουν μάθει, αυτό το ερμηνεύουν προϊόν συναλλαγής με την εκάστοτε Πολιτική η Φυσική ηγεσία.
    Για να μπορέσει ένας συνδικαλιστής να "σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων του πρέπει, να αποδεχθεί ότι ο επαγγελματικός συνδικαλισμός δεν είναι μια δημοκρατική διαδικασία, που ασκείται αποκλειστικά και μόνο από μερικούς με όποια ιδιότητα , αλλά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.

    ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τωρα που πεθαναν ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ,και η συμμορια του,ο ΝΟΝΝΟΥΛΗΣ χαθηκε πληρως
    απο τον εκλογικο χαρτη,τα Ρουσφετια πλεον τελειωσαν,οι Κηπουροι που αραξαν σε γραφεια
    θα Φυγουν,ΟΛΟΙ ειστε Κοπροσκυλα,εκτος επωνυμων εξαιρεσεων,Δεν θα μιλησεται με Υποψηφιο ΔΗΜΑΡΧΟ,γιατι πλεον κανενας ΝΟΝΟΥΛΗΣ,δεν σας σωνει.Το υπουργειο ειναι πια μακρια,και ειστε πολλοι οι Χαραμοφαηδες,
    αντε να δουμε Απολυσεις,και καποιους απο εσας στην φυλακη.ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ,
    ΜΟΝΙΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Εσεις Τελειωσατε,δεν εχεται πλεον να πειτε απολυρως ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυθαίρετα «μηνύματα», από κάποιους εργαζόμενους που νομίζουν τους εαυτούς τους ως «μεγαλοπαράγοντες» και «εκφραστές των πάντων», για δήθεν προεκλογικές γνωστοποιήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς υποψήφιους, μοναδικό σκοπό έχουν το προεκλογικό «αλισβερίσι», πιθανό ίδιο όφελος ή ακόμη και ενδείξεις ανασφάλειας λόγω πιθανού μελλοντικού «ξεβολέματος»!

    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ.....ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑΜΙΑΣ...ΕΕΕΕΕ!!!!

    Γλυφάδα, 2 Μαΐου 2014

    Αριθμ. Πρωτ.: 82


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014 – 6.00 μ.μ.
    ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. (Κ.Α.Π.ΠΑ.) στην εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Γλυφάδας που οργανώνει για την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2014, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Άλσους 15 – Γλυφάδα).
    Στην εκδήλωση θα τεθούν για συζήτηση όλα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως:
    1. Οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α.
    2. Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Αξιολόγηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.
    3. Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ.
    4. Ελαστικές Σχέσεις Εργασίας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Μ.Κ.Ο., Δίμηνα κ.λπ.).
    5. Οι επιπτώσεις στους Ο.Τ.Α. των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών.
    6. Τοπικά προβλήματα.
    Η σοβαρότητα των προβλημάτων αλλά και η άμεση αντιμετώπισή τους καθιστά αναγκαία την παρουσία όλων των εργαζομένων. Γιατί η επίλυσή τους είναι πρώτα από όλα υπόθεση δική μας.

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Θέμης Μπαλασόπουλος Γιώργος Παπαδούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βρε βρε ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και μας στελνουν στην Γλυφαδα...ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΞΕΔΡΑ ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΤΕ ΕΦΕΤΟΣ?ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ?Κανενα οικοπεδακι για καθαρισμα με τα οχηματα ?
    η Γλυφαδα σας μαρανε...ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΕ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ,ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
    ΑΣ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ
      Επειδή πολλοί έχουν κάνει την εμφάνιση τους ως ανώνυμοι και περί αυτής της ανωνυμίας στο διαδίκτυο την χρησιμοποιούν όπως τους "βολεύει ή ξεβολεύει" θεώρησα σκόπιμο στους ¨ανώνυμους ιστιοπλόους του διαδικτύου", σχετικά με την ανωνυμία στα μπλόγκ βρίσκονται σε πλήρη άγνοια τί σημαίνει μπλόγκ, διαδίκτυο κοινωνική δικτύωση και άλλους όρους όπως ελευθερίας έκφρασης , προστασία της ιδιωτικότητας.
      Γενικά, η ανωνυμία στο Διαδίκτυο είναι δικαίωμα που απορρέει από την ιδιωτικότητα, όταν δεν αποκαλύπτονται τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών υπηρεσιών του Διαδικτύου. Η ανώνυμη έκφραση, όπως και η χρήση ψευδωνύμου, είναι επίσης συνιστώσα της ελευθερίας εκφράσεως και χρησιμοποιείται στα πλαίσια της δημοσιογραφίας.
      Μπορεί όμως να οδηγήσει και σε παραβίαση δικαιωμάτων τρίτων προσώπων, ιδίως της ιδιωτικότητάς τους, όταν γίνεται κατάχρηση της ανωνυμίας και μετατρέπεται με σκοπό τη δυσφήμηση ή παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας.
      Συκοφαντική δυσφήμηση είναι η αποδόμηση της ηθικής υπόστασης, ή δολοφονία χαρακτήρα, δηλαδή εσκεμμένη διάδοση πληροφορίας που ο διαδίδων γνωρίζει ότι είναι ψευδής ή δεν έχει τεκμηριώσει αν είναι αληθής.
      Εγώ πάντως τα κείμενα μου τα υπογράφω.
      Πόσο δύναμη μπορεί να έχει μια υπογραφή;
      Όσο δύναμη μπορεί να έχει και μια ιδέα.
      Μερικές φορές σωτήρια, άλλες φορές καταστροφική.
      Η υπογραφή όπως και να είναι έχει μεγαλύτερη δύναμη απ' όσο κάποιος φαντάζεται.

      ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σώπα... Σοβαρά; ΕΣΥ υπογράφεις τα κείμενά σου; Και είχαμε μια στενοχώρια...

      Επίσης και το copypaste όπως και να είναι δεν έχει τη μεγάλη δύναμη που κάποιος σαν εσένα φαντάζεται)

      Διαγραφή
  6. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟ,
    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ ΣΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ,ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ
    ΚΟΜΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΒΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ,
    ΟΡΤΙΝΑΤΖΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΚΙ,ΣΕ ΕΦΑΓΕ,ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΈΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΙ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΤΑΙ .ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ.100ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΣΗ 10-15 ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΣΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ.ΟΥΣΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου