Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Δεν κατέθεσε στη δίκη του ο Τραμπ – Διακοπή για μια εβδομάδα

Η υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για τα χρήματα στη Στόρμι Ντάνιελς άσκησε το δικαίωμά της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ερωτήματα ενώ ο πρώην πρόεδρος δεν θα καταθέσει.Ο Τραμπ είχε καταγγείλει ότι τον είχαν φιμώσει και ισχυριζόταν ψευδώς ότι δεν του επιτράπηκε να καταθέσει. Τελικά, όπως αναφέρει ο Guardian, την Τρίτη (21/5) επέλεξε με δική του απόφαση να μην καταθέσει.
Μετά την ανακοίνωση της υπεράσπισης ότι δεν θα δώσει συνέχεια, ο δικαστής Χουάν Μερτσάν ανακοίνωσε ότι η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη, 28 Μαΐου, οπότε το δικαστήριο θα συνέλθει για τις τελικές αγορεύσεις των διαδίκων.

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει και η συζήτηση των ενόρκων για την τελική απόφαση, για την οποία δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία.

Ο Τραμπ έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου λίγο πριν από τις 09:30 (τοπική ώρα, 16:30 στην Ελλάδα). Μετά το τέλος της διαδικασίας έφυγε με υψωμένη τη γροθιά του, αλλά δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι.

Η δίκη αφορά την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων που σχετίζονται με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για τη σιωπή της σχετικά με μια υποτιθέμενη σεξουαλική σχέση που είχαν με τον Τραμπ.



Οι εισαγγελείς του Μανχάταν ισχυρίζονται ότι ο Τραμπ συνωμότησε το καλοκαίρι του 2015 με τον Μάικλ Κόεν, τότε σύμβουλο του Τραμπ, και τον πρώην επικεφαλής των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων Ντέιβιντ Πέκερ για να κρατήσει κρυφές τυχόν βλαπτικές πληροφορίες για να προστατεύσει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2016.

Ο Κόεν είπε στους ενόρκους ότι συντόνισε την πληρωμή στην Ντάνιελς εβδομάδες πριν από την ημέρα των εκλογών και πλήρωσε ο ίδιος τον λογαριασμό. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ένας οργισμένος Τραμπ του έδωσε εντολή «να τακτοποιήσει» την υπόθεση με την Ντάνιελς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου