Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Τζόκοβις - Επίθεση Βούτσιτς στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας


  Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Αυστραλίας μετά την απόρριψη της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης για την απέλασή του από τη χώρα. Ο ανεμβολίαστος σούπερ σταρ του τένις θα αναχωρήσει, πιθανότατα, για το σπίτι του σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα ο Βούτσιτς να κατηγορήσει τον Σκοτ Μόρισον για «πολιτικό παιχνίδι» ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Βούτσιτς κατηγόρησε, επίσης, τους δικηγόρους της αυστραλιανής κυβέρνησης ότι «έλεγαν ψέματα» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων «άσκοπων» δικαστικών διαδικασιών, όταν δήλωσαν ότι λιγότεροι από τους μισούς Σέρβους είχαν εμβολιαστεί.

«Είδατε στην άσκοπη δικαστική διαδικασία πόσα ψέματα είπαν οι κατήγοροι», είπε.

«Απλώς λένε ψέματα. Λένε ότι υπάρχουν λιγότερα από 50% εμβολιασμένα άτομα στη Σερβία, ενώ επίσημα ο αριθμός είναι 58%. Μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από ό,τι σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό ήταν ένα άσκοπο επιχείρημα, αλλά αυτό είναι πιθανό στις οργουελικές παραστάσεις» συνέχισε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο Βούτσιτς είπε, επίσης, ότι οι Αυστραλοί αθλητές θα έχουν καλύτερη μεταχείριση όταν θα φτάσουν στη Σερβία για μια διοργάνωση στίβου τον Μάρτιο και «και δεν θα τους κακομεταχειριστούμε λόγω εκλογών».

Ο Σέρβος πρόεδρος είπε ότι παρείχε στον Τζόκοβιτς την πλήρη υποστήριξή του και πως ανυπομονεί να τον υποδεχτεί στη Σερβία, όπου είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

«Να κακομεταχειρίζονται τον καλύτερο τενίστα για 11 ημέρες και την 11η ημέρα να του ανακοινώνουν την απόφαση που είχε ληφθεί την πρώτη μέρα…», είπε, με αποδοκιμασία ο Βούτσιτς, σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Novosti.

«Ευχαριστώ τον αυστραλιανό λαό, καθώς είμαι σίγουρος ότι αγαπά τους Σέρβους. Νομίζουν ότι έχουν ταπεινώσει τον Τζόκοβιτς, αλλά έχουν ταπεινώσει τον εαυτό τους και μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του και να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια με το κεφάλι ψηλά» τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον χαιρέτισε την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, λέγοντας ότι θα βοηθήσει «να διατηρήσουμε τα σύνορά μας ισχυρά και να διατηρήσουμε τους Αυστραλούς ασφαλείς». «Είναι πλέον καιρός να συνεχίσουμε με το Australian Open και να απολαύσουμε τένις», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου