Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το FBI «διαβάζει» το κρυπτογραφημένο τηλέφωνο τρομοκρατών του Σαν Μπερναρντίνο


Το ζευγάρι, που πιστεύεται πως είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, σκότωσε 14 ανθρώπους σε διάρκεια εκδήλωσης
Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του FBI δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να αποκρυπτογραφήσουν ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του το ζευγάρι των βομβιστών του Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, που στις 2 Δεκεμβρίου σκότωσε 14 ανθρώπους, κατά την διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης.




Η αποτυχία αυτή, που είναι η δεύτερη τους τελευταίους μήνες, αφήνει στο σκοτάδι τις έρευνες, τουλάχιστον για τις τελευταίες επικοινωνίες που είχε το ζευγάρι πριν την επίθεση. «Έχουμε ακόμα ένα από τα τηλέφωνά τους το οποίο δεν μπορούμε να "διαβάσουμε"», παραδέχθηκε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κομέι. «Εδώ και δυο μήνες δουλεύουμε πάνω σε αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Σαΐντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ αιματοκύλισαν ένα πάρτι σε κοινωνικό κέντρο της πόλης τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα δεδομένα που έχουν κρυπτογραφηθεί πιστεύεται ότι μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο Φαρούκ άφησε μια τσάντα γεμάτη με αυτοσχέδιες βόμβες μέσα στο δωμάτιο, ή αν το ζευγάρι σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις και γι' αυτό επιχείρησε να το σκάσει.

Μέχρι στιγμής, το FBI έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο ότι το ζευγάρι των τρομοκρατών έλαβε οποιαδήποτε οδηγία ή στήριξη από κάποιον τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου