Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο Ναυτιλίας η σύσκεψη των Δημάρχων που έχουν Οργανισμούς Λιμένων στην διοικητική τους περιφέρεια, με τον υπουργό...
Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα και τον Γ.Γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη. Μαζί με τους Δημάρχους συμμετείχαν στην σύσκεψη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος Δήμαρχος Πύλου Δημ Καφαντάρης και ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Πάνος Ζυγούρης.




Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναζήτηση πρόσφορων λύσεων στα προβλήματα που απορρέουν από τη λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων και τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως οι Δήμοι, ενωμένοι και συντεταγμένα, διεκδικούν το αυτονόητο. Να έχουν λόγο στη διαχείριση των χώρων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης τους, προς όφελος των πολιτών. Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι για ειδικά θέματα των Δήμων τους και τονίστηκε πως η ΚΕΔΕ περιμένει σαφείς απαντήσεις και ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μώραλης Πειραιά, Βασίλης Πιστικίδης Ραφήνας-Πικερμίου, Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής, Γιάννης Λώλος  Ηγουμενίτσας, Βασίλης Λαμπρινός  Ηρακλείου, Δήμητρα Τσανάκα Καβάλας, Χρήστος Παγώνης Χαλκίδας και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Αναστασόπουλος Κέρκυρας, Αθανάσιος Μαυρογιάννης Ελευσίνας.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης ανάλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ραφήνας - την παραλιακή πόλη χωρίς θάλασσα όπως υπογράμμισε- αλλά και στον Δήμο από την υπερτοπική κίνηση του λιμανιού, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των δύο φορέων του Δήμου της αιρετής Δημοτικής Αρχής και του ΔΣ του ΟΛΡ ΑΕ. Ακόμα αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής Π. Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Βλάχος, Β. Οικονόμου (ΝΔ) και Ε. Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) ειδικά για το ζήτημα της σύνθεσης της διοίκησης στον ΟΛΡ και στις απαντήσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Θ. Δρίτσα.
Από την πλευρά τους οι δύο υπουργοί επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν τις προτάσεις των Δήμων και δεσμεύθηκαν να δώσουν έγγραφες απαντήσεις στα αιτήματα τους, άμεσα.

Ραφήνα, 19 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου