Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τζαζ… ταξί στην Αθήνα

Τζαζ… ταξί στην Αθήνα
Κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας και παίζουν το μoναδικό μουσικό είδος που
δεν περίμενες.Εάν από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή μπεις σε κάποιο ταξί και ακούσεις από τα ηχεία του οχήματος να παίζει… τζαζ μουσική, μην απορήσεις. Ούτε στο Παρίσι μεταφέρθηκες ξαφνικά ούτε στη Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα βρίσκεσαι ακόμα, όπου στο πλαίσιο του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival επιλεγμένα ταξί θα έχουν ως σάουντρακ των διαδρομών τους τη μουσική συλλογή που επιμελήθηκε το φεστιβάλ ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Πρόκειται για οχήματα της υπηρεσίας Taxibeat, τα οποία συμμετέχουν από την πλευρά τους στην εγχώρια γιορτή της jazz, και έχουν μέσα στην εφαρμογή τη διακριτική ονομασία “Jazz Cabs”.





Οταν ένα Jazz Cab βρίσκεται κοντά στον επιβάτη που πραγματοποιεί κλήση ταξί, τότε αυτό θα εμφανίζεται στη λίστα με τους διαθέσιμους οδηγούς. Για να επιβιβαστεί κανείς σε ένα Jazz Cab και να απολαύσει τη διαδρομή του με τζαζ διάθεση, δε χρειάζεται να κάνει κάτι περισσότερο παρά να το επιλέξει από τη λίστα του.

Τα Jazz Cabs λειτουργούν ως κανονικά ταξί. Μπορεί να τα επιλέξει κανείς μέσω της εφαρμογής του Taxibeat είτε ο προορισμός του είναι το Athens Technopolis Jazz Festival είτε οποιοδήποτε άλλο σημείο στην πόλη, ενώ η χρέωση για τη διαδρομή καθορίζεται όπως συνήθως, βάσει του κόστους που αναγράφεται στο ταξίμετρο.

Η δράση ξεκίνησε σήμερα, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. To Athens Technopolis Jazz Festival γιορτάζει φέτος 15 χρόνια και μετρατρέπει τον χώρο της Τεχνόπολης για πέντε μέρες, σε έναν προορισμό Πολιτισμού, Τεχνών και Δημιουργικότητας. Φιλοξενεί τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη και μια σειρά εικαστικών και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων. Συμμετέχουν καλλιτέχνες από Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Τσεχία, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισραήλ, Βέλγιο και Τουρκία για να μας ταξιδεύσουν με τζαζ μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου